تیم ملی قطر (به انگلیسی: Qatar national football team)، اولین تیمی است که در سری معرفی تیمهای حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ بررسی میکنیم. قطر همچنین اولین تیمی بود که به جام جهانی صعود کرد، زیرا میزبانی مسابقات را برعهده داشت. قطریها سالهای زیادی برای موفقیت در این تورنمنت زحمت کشیدند. در این نوشته قصد داریم شما را با این فرآیند و به طور کلی تیم ملی قطر آشنا کنیم. عنابیها امیدوار هستند در گروه اول مسابقات بتوانند راهی مرحله حذفی شوند. قهرمان جام ملتهای آسیا با ستارههای جوان خود امید زیادی در این تورنمنت دارد. مجله بخت
اطلاعات کلی
لقب:عنابیها
کنفدراسیون:آسیا
زیرمجموعه:غرب آسیا
سرمربی:فلیکس سانچز
کاپیتان:حسن الهیدوس
بازیکن با بیشترین بازی ملی:حسن الهیدوس
بهترین گلزن تاریخ:مبارک مصطفی
ورزشگاه خانگی:گوناگون
تاریخچه
مانند بسیاری از کشورهای ناحیه خلیج فارس، فوتبال در زمان کشف نفت وارد قطر شد. اولین بازی رسمی تاریخ قطر در ۲۷ مارچ ۱۹۷۰ مقابل بحرین انجام شد که قطریها با نتیجه دو بر یک باختند. تیم ملی قطر مطابق انتظار در ابتدا نتایج خوبی نمیگرفت و در بازیهای عرب کاپ هم اغلب آخر میشد.
اولین حضور قطر در جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۸۰ رقم خورد. آنها در مرحله مقدماتی از سد بنگلادش و افغانستان گذشتند اما در تورنمنت اصلی در مرحله گروهی حذف شدند. قطریها در جام خلیج فارس ۱۹۸۴ در فینال به عراق باختند و این نایب قهرمانی، بزرگترین افتخار آنها تا سال ۱۹۹۲ بود. فوتبال قطر در دهه ۹۰ به اوج خود رسید و در آگوست ۱۹۹۳، در رده ۵۳ ردهبندی فیفا قرار گرفت. تیم ملی قطر در مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۰ از گروه اول به عنوان صدرنشین بالا آمد اما در گروه نهایی بعد از امارات و کره جنوبی، سوم شد و نتوانست به جام جهانی برسد. سال ۱۹۹۲ با قهرمانی قطر در جام خلیج فارس که میزبانش بود به پایان رسید. قطر در آستانه صعود به جام جهانی ۱۹۹۸ بود. این تیم بعد از پیروزی مقابل چین و ایران، تنها به یک برد برای صعود نیاز داشت اما باخت یک بر صفر به عربستان، کار را تمام کرد.
قطر توانست در مسابقات خلیج فارس ۲۰۰۴ دوباره قهرمان شود و در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ هم قهرمانی را جشن بگیرند. دهه اخیر، نقطه مهمی در تاریخ فوتبال قطر بود. آنها در سال ۲۰۱۰ میزبان جام جهانی شدند. تیم ملی قطر در سال ۲۰۱۴ با پیروزی مقابل اردن در فینال قهرمان غرب آسیا شد. سرانجام در سال ۲۰۱۹، قطر موفق شد با نمایشی تاریخی در امارات قهرمان آسیا شود.
افتخارات
از نظر افتخارات، نمیتوان قطر را در زمره بهترین تیمهای آسیا قرار داد. آنها تنها یک بار قهرمان جام ملتهای آسیا شدهاند که به همین آخرین تورنمنت در سال ۲۰۱۹ برمیگردد. قطر سه بار در سالهای ۱۹۹۲، ۲۰۰۴ و ۲۰۱۴ قهرمان جام خلیج فارس شد. بازیهای غرب آسیا هم با قهرمانی قطر در سال ۲۰۱۴ به پایان رسید. جوانان قطری یک قهرمانی هم در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ ثبت کردند که خودشان میزبان بودند.
عملکرد قطر در جام جهانی
تیم ملی قطر پیش از این جام جهانی، هرگز به این مسابقات صعود نکرده بود. آنها تنها یک بار در سال ۱۹۹۸ به جام جهانی نزدیک شدند. با توجه به افزایش تیمهای حاضر در جام جهانی ۲۰۰۶، قطریها امیدوار هستند بتوانند رکورد خود را بهتر کنند.
نحوه صعود
قطر به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲، به صورت اتومات به این مسابقات صعود کرد. به عبارت دیگر، قطر اولین تیم صعودکننده به جام جهانی بود. اگرچه با توجه به ادغام مقدماتی جام جهانی و جام ملتهای آسیا، قطریها در مرحله اول مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ هم شرکت کردند. آنها موفق شدند در گروه پنجم رقابتها با عبور از عمان، هند، افغانستان و بنگلادش، به عنوان تیم اول گروه صعود خود را به جام ملتهای آسیا قطعی کنند.
گروه
با توجه به اینکه قطر میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ است، آنها به صورت اتومات در گروه اول تورنمنت قرار گرفتند. این گروه شامل سنگال، اکوادور و هلند میشود. تیم ملی قطر در اولین بازی خود در ورزشگاه البیت در بازی افتتاحیه جام جهانی به مصاف اکوادور میرود. دومین بازی قطریها با سنگال و بازی سوم با تیم ملی هلند است.
ترکیب قطر
تمام بازیکنان تیم ملی قطر در لیگ داخلی توپ میزنند. لیگ ستارگان قطر به خاطر جام جهانی چند ماه زودتر تمام شد تا بازیکنان این تیم در اردو کنار هم بمانند. در ترکیب قطر میتوانیم شاهد حضور امثال سعد الشیب، رورو، عبدالکریم حسن، طارق سلمان، بولام خوخی، بسام الراوی، عبدالعزیز حاتم، علی اسدالله، کریم بوضیاف، عاسیم مادیبو، اکرم عفیف، احمد علاالدین، محمد مونتاری، حسن الهیدوس و معز علی باشیم.
سرمربی قطر
فلیکس سانچز، سرمربی اسپانیایی و اصالتا کاتالان تیم ملی قطر است. سانچز بعد از ده سال حضور در آکادمی بارسلونا، در سال ۲۰۰۶ راهی فوتبال قطر شد تا آکادمی اسپایر را برای پرورش جوانان قطری بچرخاند. وی در سال ۲۰۱۳ هدایت تیم ملی زیر ۱۹ سال قطر را برعهده گرفت که نه برد و یک تساوی در ۱۰ بازی ثبت کرد. این سرمربی اسپانیایی در سال ۲۰۱۷ به طور همزمان هدایت تیم جوانان و بزرگسالان قطر را در اختیار گرفت. قطریها با همان بازیکنان که با سانچز قهرمان زیر ۱۹ سال آسیا شده بودند، توانستند در سال ۲۰۱۹ قهرمان جام ملتهای آسیا شوند و بزرگترین افتخار تاریخ قطر ثبت شود.
ستارههای تیم ملی قطر
بدون شک ستاره اصلی تیم ملی قطر، معز علی، مهاجم ۲۵ ساله باشگاه الدحیل است. وی تاثیر زیادی در قهرمانی قطر در جام ملتهای آسیا داشت و یکی از بهترین بازیکنان قاره محسوب میشود. معز علی تجربه کوتاهی هم در مسابقات دسته دوم اسپانیا داشته است. این بازیکن که اصالتا سودانی است، در بازیهای کونکاکاف و کوپاآمریکا هم برای قطر گلزنی کرد.
حسن الهیدوس، دیگر بازیکن مشهور فوتبال قطر و باشگاه السد است. الهیدوس حتی قبل از نسل طلایی قطر هم ستاره تیم بود و به همین دلیل بازوبند کاپیتانی و پیراهن شماره ده را میپوشد. اکرم عفیف از دیگر ستارههای بزرگ تیم ملی قطر است. عفیف که سابقه بازی برای ویارئال و خیخون را هم در کارنامه دارد، در لالیگا بازی کرده است. وی در پست وینگر بازی میکند و یکی از امیدهای قطر برای گلزنی است. ثبت ۲۴ گل ملی در ۸۴ بازی، نشان از آمار خوب عفیف در تیم ملی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید