سایر

معرفی استادیوم‌های جام جهانی 2022 قطر

جام جهانی 2022 قطر آبان و آذر امسال برگزار خواهد شد. هشت استادیومی که به نوعی نماد قطر هستند و یکی از آن‌‌ها شبیه چادر طراحی شده است میزبانی از بازی‌ها را برعهده خواهند داشت. به معرفی استادیوم‌های جام جهانی می‌پردازیم.

استادیوم‌های جام جهانی با ماشین تقریبا در فاصله یک ساعتی از هم قرار دارند و بیشترین فاصله میان آن‌ها 43 مایل است. هفت استادیوم از این هشت استادیوم میزبان به صورت اختصاصی برای این رقابت‌ها ساخته شده و دیگر استادیوم بازسازی شده است.

برنامه کامل جام جهانی 2022 قطر

سازندگان استادیوم‌های جام جهانی می‌گویند که تمامی استادیوم‌ها با در نظر گرفتن شیوه‌های زیست محیطی ساخته شده است و از سیستم ارزیابی پایدار جهانی (GSAS) 4 یا 5 ستاره دریافت کرده اند. بودجه اولیه برای ساخت استادیوم‌ها و مراکز تمرینی 4.7 میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

تمامی استادیوم‌ها از طریق پنل‌های خورشیدی تغذیه می‌شود و دارای سیستم خنک کننده هستند و برخی از آن‌ها تهویه در فضای باز نیز دارند.

از آنجا که قطر از سال 2010 مشغول ساخت استادیوم‌های جام جهانی است، این ساخت و سازها بسیار بحث برانگیز بوده است. عفو بین الملل اخیرا قطر را به خاطر «سوء استفاده از نیروی کار و استثمار بیش از دو میلیون کارگر» متهم کرده بود و می‌گوید که هزاران نفر از آن‌ها به طور غیرمنتظره در جریان ساخت و ساز جان خود را از دست داده اند.

در ادامه به طور خلاصه به معرفی این استادیوم‌ها می‌پردازیم.

استادیوم لوسیل (Lusail Stadium)

استادیوم لوسیل قطر
  • ظرفیت 80 هزار نفر
  • مسابقات: 10 بازی از جمله فینال
  • موقعیت: لوسیل، 15 کیلومتری شمال دوحه

این ورزشگاه گل سر سبد ورزشگاه‌های جام جهانی است که کمی دیرتر از موعد قبلی افتتاح شد. این استادیوم در مرکز یک شهر جدید 33 میلیارد دلاری قرار دارد که نزدیک به 200 هزار نفر در آن زندگی خواهند کرد.

در پایان جام جهانی بیشتر صندلی‌های این استادیوم لوسیل برداشته خواهد شد، چراکه لوسیل نیاز به استادیوم خود بعد از سال 2022 ندارد.

قرار است این استادیوم پس از جام جهانی به مرکزی اجتماعی که شامل مدارس، فروشگاه‌ها، کلینیک‌های درمانی و امکانات ورزشی مسقف می‌شود تبدیل شود. باقیمانده صندلی‌های طبقه بالا به بخشی از تراس فضای باز برای خانه‌های جدید تبدیل می‌شود.

استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)
  • ظرفیت: 60 هزار نفر
  • مسابقات جام جهانی: 8 مسابقه از جمله بازی افتتاحیه
  • موقعیت: الخور، 35 کیلومتری شمال دوحه

استادیوم البیت با سازه عظیمی که شبیه خیمه است پوشانده شده است و نام خود را از خیمه‌های بیت الشعار عشایر منطقه گرفته است. چادر و سقف جمع شونده به خنک ماندن استادیوم در طول رقابت‌ها کمک میم‌کند.

صندلی‌های طبقه بالای این استادیوم پس از جام جهانی برداشته خواهد شد و ظرفیت آن به 32 هزارنفر کاهش پیدا می‌کند. قرار است صندلی‌های برداشته شده به کشورهای در حال توسعه داده شود. یک هتل 5 ستاره و مرکز خریدی در استادیوم افتتاح خواهد شد.

این استادیوم دور ترین استادیوم به مرکز دوحه است و با ماشین حدود 40 دقیقه با آن فاصله خواهید داشت.

استادیوم 974 (974 Stadium)

استادیوم 974 قطر
  • ظرفیت : 40 هزار نفر
  • مسابقات: هفت بازی، تا مرحله یک هشتم
  • موقعیت: دوحه

حتی با استانداردهای قطر 2022، این استادیوم قابل توجهی محسوب می‌شود. این استادیوم از 974 کانتینر قابل حمل تهیه شده است و به همین دلیل استادیوم 974 نامیده شده است. این ورزشگاه قبلا با نام راس ابو عبود نام داشت.

در پایان جام جهانی این استادیوم کاملا از بین خواهد رفت و بخش‌هایی از آن برای پروژه‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این منطقه برای توسعه اسکله مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استادیوم خلیفه (Khalifa Stadium)

استادیوم خلیفه
  • ظرفیت: 45 هزار نفر
  • مسابقات: هشت بازی، از جمله بازی رده بندی
  • موقعیت دوحه

این استادیوم تنها استادیوم قطر است که در سال 1976 ساخته شده و در سال 2017 بازسازی شده است. استادیوم شهر آموزش میزبان مسابقات قهرمانی دو میدانی جهان و فینال جام باشگاه‌های جهان در سال 2019 که لیورپول در آن به قهرمانی رسید، بوده است.

استادیوم خلیفه تنها استادیوم جام جهانی است که بعد از جام جهانی، همه یا بخشی از آن تخریب نخواهد شد.

استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium)

استادیوم شهر آموزش قطر
  • ظرفیت: 40 هزار نفر
  • مسابقات: هشت مسابقه تا مرحله یک چهارم نهایی
  • موقعیت: الریان، 7 کیلومتری غرب دوحه

استادیوم شهر آموزش در مرکز چندین دانشگاه قطری و در فضای بازی خارج از دوحه قرار گرفته است. به خاطر داشتن سیستم‌های پیشرفته خنک سازی، به این استادیوم « الماس صحرا» می‌گویند.

گفته می‌شود با حرکت خورشید و جابجایی آن، نمای الماسی این استادیوم تغییر رنگ خواهد داد. این استادیوم میزبان جام باشگاه های جهان در سال 2021 بوده است و بعد از جام جهانی ظرفیتش نصف خواهد شد.

استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium)

استادیوم الثمامه

ظرفیت: 40 هزار نفر
مسابقات: 8 مسابقه تا مرحله یک چهارم نهایی
موقعیت: 12 کیلومتری جنوب دوحه

این استادیوم پس از رقابت‌های جام جهانی ظرفیتش به 20 هزار نفر کاهش پیدا می‌کند. قرار است یک هتل و یک مسجد در این موقعیت احداث شود.

نمای استادیوم الثمامه با بهره گیری از گاهفیا که یک کلاه سنتی عربی است ساخته شده است.

استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium)

استادیوم الجنوب
  • ظرفیت: 40 هزار نفر
  • مسابقات: 7 بازی تا مرحله یک هشتم
  • موقعیت: الوکره، 18 کیلومتری جنوب دوحه

این استادیوم به عنوان نخستین استادیومی است که برای جام جهانی 2022 حاضر شد. این استادیوم در می 2019 افتتاح شد و در سال 2020 میزبان فینال لیگ قهرمانان آسیا بود.

طراحی آن بر اساس بادبان‌های قایق است. این استادیوم دارای یک سیستم خنک سازی است که در تمام طول سال می‌توان از آن استفاده کرد.

مانند استادیوم‌های دیگر 20 هزار صندلی این استادیوم بعد از جام جهانی برداشته خواهد شد.

استادیوم احمد بن علی (Ahmad bin Ali Stadium)

استادیوم احمدبن علی
  • ظرفیت: 40 هزار نفر
  • مسابقات: 7 بازی تا مرحله یک هشتم
  • موقعیت: الریان، 20 کیلومتری غرب دوحه

این استادیوم در موقعیت قبلی یک استادیوم به همین نام ساخته شد و 80 درصد مواد مورد استفاده برای ساخت و ساز این استادیوم، از مواد بازیافتی از محل تخریب استادیوم قبلی بوده است.

نمای درخشان این استادیوم، الگویی است که ویژگی‌های مختلف کشور قطر را به نمایش در می‌آورد. این استادیوم بعد از جام جهانی ظرفیتش به 20 هزار نفر کاهش پیدا می‌کند و استادیوم خانگی تیم الریان قطر خواهد بود.

مطالب جدید

آی مون (i moon)

آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…

نوامبر 6, 2024

پلی مارکت (PolyMarket) چیست؟ پلتفرم پیش بینی غیرمتمرکز

پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرم‌های پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…

نوامبر 6, 2024

پویان مختاری کیست؟ بیوگرافی مدیر سایت حضرات

پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…

نوامبر 5, 2024