آنالیز و پیش‌بینی

آیا فیلترشکن فری گیت (Freegate) امن است؟

دانلود آخرین نسخه

معرفی

فری گیت یکی از نرم‌افزارهای فیلترشکن قدیمی و آشنا برای کاربران ایرانی است اما به طرز عجیبی تاریخ انتشار اولیه آن مشخص نیست. احتمالا آن سال، 2001 یا 2002 باشد. توسط گروه DIT روی پورتال DynaWeb منتشر شده که سایفون نیز به طریقی به آن مربوط است. گروه DIT به مبارزه با سانسور در اینترنت در دو دهه اخیر پرداخته است. این نرم افزار که از چهار زبان انگلیسی، اسپانیایی، چینی و فارسی پشتیبانی می‌کند به طور مخصوص برای کاربران چینی طراحی شده که با سانسورینگ گسترده درگیر هستند. سرورهای فری گیت در کالیفرنیا قرار دارند. البته این نرم افزار به درد باز کردن سایت‌های پورن نمی‌خورد و سیاست خود را دسترسی به سایت‌هایی مانند فیس بوک، یوتیوب، توییتر و از این دست اعلام کرده است.

آنها روزانه به حدود پنجاه میلیون چینی سرویس می‌دهند. DIT کار خود را در 2001 آغاز کرده است و در آن زمان سرویسی برای ایمیل برای کاربران آمریکایی‌ای بود که می‌خواستند با کاربران چینی ارتباط بگیرند. از مدتی پس از آن تاریخ، DIT کار خود را به مبارزه با فیلترینگ تغییر داد. آنها به فیلترشکن دیگرِ آشنا با مردم ایران یعنی اولتراسرف نیز مربوط هستند. آنها اعانه‌هایی از گروه حقوق بشر برای مردم چین دریافت می‌کنند. در سال 2005 دولت آمریکا 685 هزار دلار برای توسعه فری گیت کمک کرد. شاید به همین دلیل باشد که آنها تبلیغ زیادی به شما نشان نمی‌دهند.

مشکلات

یکی از مهم‌ترین خبرها در این خصوص به سال 2004 باز می‌گردد که آنتی ویروس مطرح «نورتون» فری گیت را در دسته بردافزار جا داد و این خبر ترس‌های بسیاری را سبب شد. حتی ترس این بود که دولت چین از این خبر سواستفاده کند و بیشتر مردم را در خصوص این نرم افزار بترساند. با این حال خیلی زود نورتون مشخص کرد که یک خطای نرم افزاری رخ داده و مشکلی با فری گیت ندارند و مشکل این بود که ساختار نرم افزار به بسیاری از تروجان‌ها شبیه است.

در سال 2013 کاربران ایرانی خبر از آپدیتی جدید از فری گیت دادند که به فیشینگ مشکوک بود. وقتی کاربران با نرم افزار جدید فری‌گیت، فیس بوک را باز می‌کردند به صفحه فیک مشابه فیس بوک وارد می‌شدند که شبیه به کلاه برداری بود. اما فری‌گیت اعلام کرد که به دنبال تست یک پروکسی جدید است که با کمک سرویس تونل، ارتباط برقرار شود. با این حال بسیاری از متخصصان به دلیل عدم استفاده فری‌گیت از SSL نسبت به این موضوع هشدار دادند.

از مشکلات فری‌گیت می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • فقط برای ویندوز است
  • کند است
  • برای تورنت جواب نمی‌دهد
  • نتفلیکس را باز نمی‌کند
  • فقط از یک پروتکل استفاده می‌کند
  • امنیت آن بالاترین نیست

امنیت

در مجموع در حالی که در خصوص سایفون همگان اطمینان دارند که با نرم افزاری غیرامن روبرو هستیم، در خصوص فری‌گیت این اطمینان وجود ندارد. برخی به همان دو موضوع بالایی اشاره کرده‌اند (داستان نورتون و فیک فیس بوک) و گفته‌اند امنیت آن ضعیف است اما در ادامه مشخص شده بود که این دو رخداد ربط مستقیمی به امنیت فری‌گیت نداشتند. با این حال برای کارهای حساس مالی همچنان با توجه به رایگان بودن فری گیت و اشتراکی بودن، به شما توصیه می‌کنیم از فیلترشکن های کامپیوتر امن‌تر و اختصاصی‌تری استفاده کنید.

مشاهده دیدگاه‌ها

مطالب جدید

آی مون (i moon)

آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…

نوامبر 6, 2024

پلی مارکت (PolyMarket) چیست؟ پلتفرم پیش بینی غیرمتمرکز

پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرم‌های پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…

نوامبر 6, 2024

پویان مختاری کیست؟ بیوگرافی مدیر سایت حضرات

پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…

نوامبر 5, 2024