ارز دیجیتال

ارز دیجیتال لیبرا (Libra) چیست؟

مجله بخت و اقبالمارک زاکربرگ و فیسبوک در سال‌های اخیر از ایده داشتن ارز دیجیتال خود بارها سخن گفته‌اند و زمان شروع به کار این ارز که لیبرا Libra نام دارد، سال 2020 اعلام کرده‌اند.

لیبرا چیست؟

زنی جوان به نام مورگان بلر در سال 2017 کار روی این پروژه را آغاز کرد. او در آن زمان، تنها فردی بود که روی پروژه بلاکچین فیسبوک کار می‌کرد. دیوید مارکوس (نایب رئیس فیسبوک) که تا سال 2018 در فیسبوک مسنجر مشغول بود، در می آن سال به بخش تازه تاسیس بلاک چین ورود کرد و چند روز بعد خبر رسید فیسبوک ارز دیجیتال خود را خواهد داشت. در فوریه 2019 پنجاه مهندس در این پروژه مشغول کار بودند. در می 2019 دو اسم فیسبوک کوین یا گلوبال کوین به نام اسم احتمالی معرفی شد. با این حال در جون 2019، نام لیبرا به عنوان نام این ارز مشخص شد. اگه مشکلی پیش نیاید، اولین نسخه این ارز در 2020 منتشر خواهد شد. کالیبرا نامی است که به عنوان کیف پول لیبرا مشخص شده است. از طریق این کیف پول، کاربران می‌توانند سکه‌های لیبرا را منتقل کنند.

لیبرا-کالیبرا

به طور خلاصه لیبرا، یک زیرساخت مالی است که توسط فیسبوک معرفی شده است. این تکنولوژی در بستر بلاکچین اختصاصی فیسبوک و با رمزگذاری‌ای نزدیک به بیتکوین عرضه می‌شود. در واقع از آن جهت بستر بلاکچین لیبرا اختصاصی است که در آن نُدها توسط اعضای انجمن لیبرا که از نظر جغرافیایی در مناطق مختلف توزیع شده‌اند. چیزی که حمایت فیسبوک از آن می‌تواند باعث شود تغییر بزرگی در روند بانکداری جهانی و تبادلات مالی ایجاد گردد. در صورت اجرا، کاربران به راحتی می‌توانند از طریق واتساپ و فیسبوک به جابجایی ارز اقدام کنند. فیسبوک انتظار دارد که پی‌پل، ویزا و مسترکارت از لیبرا حمایت کنند اما این شرکت‌ها در حال حاضر لیبرا را تنها گذاشته‌اند.

از دلایل عرضه لیبرا، کمک به کسانی است که از داشتن خدمات بانکی محرومند، تعداد این افراد بزرگسال در سطح جهان، چیزی حدود 1.7 میلیارد نفر است. این عدد یعنی نیمی از افراد بزرگسال جهان، حساب بانی ندارند. فیسبوک از طریق لیبرا قصد دارد اکوسیستمی ایجاد کند که میلیاردها نفر از طریق آن به هم متصل شوند. یکی دیگر از مسائلی که لیبرا می‌تواند حل کند، مشکل گرانِ انتقال پول است. طبق محاسبات چیزی حدود 25 میلیارد دلار سالیانه بابت کارمزد انتقال پول بین کشورها پرداخت می‌شود که باتوجه به کارمزد پایین ارز دیجیتال، می‌تواند در زمینه‌های بهتری هزینه شود.

درگیری‌های قانونی لیبرا

در جلسه‌ای که زاکربرگ در سپتامبر 2019 با رهبران دموکرات کنگره داشت، زاکربرگ قول داد که بدون تائید مسئولان آمریکایی، لیبرا را منتشر نخواهد کرد. مشکلات بروکراسی در حال حاضر یقه لیبرا را گرفته؛ از سمتی زاکربرگ ادعا کرده اگر حمایت مسئولان نباشد، این پروژه را رها خواهد کرد و از سوی دیگر تهدید کرده که در این صورت، ارزهای دیجیتالی چینی و در نتیجه اقتصاد چین جهان را صاحب می‌شوند. از انتقادات اصلی زاکربرگ این است که سیستم مالی فعلی راکد است و از ایده‌های نو حمایت نمی‌کند.

مارک زاکربرگ

مشاهده دیدگاه‌ها

مطالب جدید

آی مون (i moon)

آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…

نوامبر 6, 2024

پلی مارکت (PolyMarket) چیست؟ پلتفرم پیش بینی غیرمتمرکز

پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرم‌های پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…

نوامبر 6, 2024

پویان مختاری کیست؟ بیوگرافی مدیر سایت حضرات

پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…

نوامبر 5, 2024