- نام بازی: Baloot
- اصالت: مدینه
- تعداد کارت: 32
- تعداد بازیکن: 4
- تاریخچه: دوره عثمانی
این بازی که در کشورهای عربی محبوبیت بسیار زیادی دارد، با 32 کارت انجام میشود و تلاش این است که حریف را از بازی به در کنید. اصالت این بازی را به بازی فرانسویای به نام Belote منتسب میدانند که آنهم 4 نفره و با 32 کارت انجام میشود. گفته میشود این بازی در دوره عثمانی از فرانسه به عربستان آمده است. به شکل و اسمهایی تقریبا مشابه، این بازی در قبرس، ارمنستان و بلغارستان نیز انجام میشود. برخی دیگر نیز باور دارند که این بازی از هند به سایر کشورها از جمله مناطق عربی رفته است. کسانی که از این ادعا حمایت میکنند باور دارند که نام آن از واژه Plot انگلیسی گرفته شده است. اگرچه شرط بندی در عربستان ممنوع است، این بازی با جوایز نفیس در این کشور انجام میشود.
مسابقات بلوت همواره در ریاض انجام میشود و افراد زیادی برای شرکت در آن میآیند. این مسابقات حتی پخش تلویزیونی دارد. در قرنهای گذشته این بازی تغییر خاصی نداشته و تقریبا به همین شکل وارد فرهنگ عامه مردم عربستان شده است. در گذشته این بازی عمدتا بین مردان انجام میشد اما حالا زنان نیز برای بازی از راه میرسند. این بازی بین خانوادههای عربستانی محبوبیت زیادی دارد و در دید و بازدیدها انجام میشود.
قوانین بازی عربی بلوت ساده اما سختگیرانه است. نیاز به ریسک کردن در این بازی بسیار زیاد است، همینطور استراتژیها و مهارت نقش مهمی در آن دارند. دو شیوه از آن در عربستان بازی میشود. حکم (Hokum) و صـن (Sǔn) که هر دو با 32 کارت هستند و اعداد 2 تا 6 حذف شدهاند. البته جوکر در بازی نقش دارد.
دیلر، به هر بازیکن هشت کارت میدهد و چرخش به مسیر پادساعتگرد انجام میشود. حاکم در دست اول به صورت رندوم معرفی میشود. در ابتدا، دیلر به هر نفر دو مرتبه سه کارت میدهد. وقتی هر نفر شش کارت داشت، کارت بعدی برگردانده میشود. اینجا حاکم اعلام میکند بازی به صورت حکم انجام میشود یا صن. حاکم میتواند اعلام کند که این کارت را میخواهد یا خیر. اگر او نخواهد، نفر سمت راست او انتخابی مشابه دارد. در صورتی که هیچکس این کارت را نخواهد، به نفر چهارم که خودِ دیلر باشد میرسد. در ادامه سایرین دو کارت و دیلر یک کارت میگیرند تا هشت کارت هر کس در دستش باشد. حاکم بر اساس دستی که دارد، میتواند تا سه کارت آخر خود را با یار خود عوض کند. کارتها که رد و بدل شد، مسابقه آغاز میشود. نفرات روبروی هم، یار یکدیگر هستند و هدف شکست تیم مقابل است. با انجام هر دست، برنده امتیازات بیشتری به دست میآورد و تقریبا مشابه شلم، بازی ادامه پیدا میکند. وقتی یکی از دو تیم به 152 امتیاز برسد، کار تمام میشود.
سکوت یکی از خصوصیات این بازی است. بازیکن حق صحبت ندارند و باید پوکرفیس را حفظ کنند. ارزش کارتها در صن به این شکل است: آس، 10، شاه، بی بی، سرباز، 9، 8 و 7. با این حال برای حکم سرباز مهمترین کارت است و پس از آن، 9، آس، 10، شاه، بی بی، 8 و 7 قرار میگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید