اینبار یک بازی کارتی جذاب با نام 5 دست (Five Tricks) یا بارنگا (Barnga) را به شما معرفی میکنیم.
Sivasailam Thiagarajan در سال 1980 میلادی در زمانی که او و افراد زیادی در جریان کودتا در کشور لیبی با هم بودند، به دلیل تفاوتهای فرهنگی که با هم داشتند، این بازی را طراحی کرد.
درباره تاریخچه این بازی جالب است بدانید که شبیه سازی از یک موضوع فرهنگی است.
این موضوع فرهنگی، مشکلات افرادی است که در هنگام تعامل با فرهنگهای جدید یا فرهنگهای متفاوت تجربههای مختلفی را کسب می کنند.
همچنین این بازی به بازیکنان کمک میکند تا بتوانند تیمسازی کنند و در مورد کارهایی که ممکن است انجام دهند، نیز به خوبی فکر کنند.
از سوی دیگر تمرینی برای برخورد با موقعیتهای مختلف و سازگاری با فرهنگهای جدید نیز می باشد.
در کل بگوییم که این بازی همچون یک کلاس درس است.
خوبی آن نسبت به کلاس درس نیز این است که واقعا سرگرم کننده و جالب است.
یک توصیه مهم ما به شما این است که اگر تاکنون بازی 5 دست را انجام نداده اید، قبل از انجام آن نیز، لازم نیست که جزئیات بازی را مطالعه کنید. زیرا یک ویژگی مهم این بازی غافلگیرکننده بودن آن است. هر چه در بازی پیشروی کنید، لذت و رشد آن برای شما غافلگیرکننده خواهد بود و همین یک ویژگی جذاب است.
بازیِ کارتیِ 5 دست، برای تعداد بسیار زیادی از شرکت کنندگان (معمولاً ۹ تا ۴۰ نفر) طراحی شده است. قبل از بازی، شرکت کنندگان باید به گروههای مساوی سه، چهار یا پنج نفری (ایدهآل ترین حالت: گروهِ 4 نفره) تقسیم شوند.
هر گروه یک میز اختصاصی خود را برای بازی دارد.
هر میز، چند مداد، یک کاغذ و مجموعهای از چند دستورالعمل مخصوص آن میز، همچنین بخشی از دسته کارت 52تایی (برخی از کارتهای عرشه حذف می شوند).
دسته کارت باقیمانده، شامل کارتهای آس، 2، 3، 4، 5، 6 و 7 از چهار خال می باشد.
میزها باید شمارهگذاری شوند.
بر روی میزها برگه قوانین بازی قرار دارد. بازیکنان بر روی میزهای خودشان می نشینند و چند دقیقه ای فرصت دارند که اگر دوست دارند برگه قوانین را مطالعه کنند.
سپس برگه قوانین جمع می شود و سپس همه بازیکنان باید کاملا ساکت باشند و اصلا با هم حرف نزنند.
البته برقراری ارتباط با هم از طریق ادا بازی یا نقاشی امکان پذیر است. با این حال، هیچ گفتار، زبان اشاره یا نوشتن کلمات واقعی مجاز نیست.
سپس تورنمنت شروع می شود.
هر میز نتیجه ای در بازی می گیرد، بر اساس این نتایج، برخی از بازیکنان به میزهای دیگر منتقل میشوند.
برنده (بازیکنی که بیشترین تعداد دست را برنده میشود) به میز بعدی با شمارهی بالاتر حرکت میکند و بازیکنی که کمترین تعداد دست را برنده می شود، به میز بعدی با شماره کمتر حرکت میکند. در میز با بالاترین شماره، برنده به میز با کمترین شماره می رود و در میز با پایینترین شماره، بازیکنی که کمترین تعداد دست را برنده میشود، به میز با بالاترین شماره میرود.
زمانی که یک بازیکن از یک میز به یک میز جدید می رود، بر روی هر صندلی می تواند بنشیند.
در صورتی که بین تعداد بیشتر دست برده شده را کمترین دست برده شده بین 2 یا چند بازیکن تساوی بود، بازیکنان حالت مساوی می توانند از کارتهای باقیماندهی عرشه، کارت بکشند و هر بازیکنی که رتبه کارتش بیشتر بود، به سمت میز متناسب با شرایطش حرکت کند. رتبه بندی کارتها به قوانین هر میز مربوط است. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، قوانین در هر میز کمی متفاوت است.
تغییر در قوانین بازی در هر میز با میز دیگر می تواند در هیجان و سردرگمی بازیکنان تاثیر زیادی داشته باشد. البته این تاثیر بدون قصد نبوده و خود طراح بازی نیز همین قصد را داشته است. هیجان و سردرگمی با وجود محدودیت در گفتار حتی بیشتر هم می شود.
درباره برخی قوانین مهم از کارت ها و انتقال بین میزها گرفته تا صحبت نکردن بازی در بخش های قبلی صحبت کردیم. اما برخی قوانین مهم نیز در بازی کارتی 5 دست یا بارنگا وجود دارد که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم:
هر دور از بازی تقریبا 5 دقیقه زمان می برد.
بازیکنان در هر راند از بازی می توانند 3 دست بازی کنند.
تعداد دست هایی که هر بازیکن می برد و می بازد باید روبروی اسم او در کاغذ ثبت شود.
این چند قانون، قوانین کلی بازی بودند که برای همه یکسان هستند، اما چند قانون نیز وجود دارد که از هر میزی به میز دیگر متفاوت می باشد. این قوانین را در بخش بعدی توضیح می دهیم. البته قوانین هر میز همانطور که ممکن است نسبت به میز دیگر متفاوت باشد، همانطور هم ممکن است با میز دیگر یکسان باشد.
این قوانین را در ادامه بخوانید.
تمامی قوانین میز شماره 2 در میز شماره 3 نیز برقرار است، با این تفاوت که در این میز، کارت گشنیز کارت حکم است اما در میز شماره 2، کارت خشت حکم بود.
تمامی قوانین میز شماره 2 در این میز برقرار است، با این تفاوت که در این میز خال دل حکم است و همچنین رتبه بندی کارت ها از بالا به پایین عبارت است از: آس، 7، 6، 5، 4، 3، 2.
قواعد میز شماره 5 دقیقا مانند شماره 4 است با این تفاوت که خال حکم در اینجا، خال پیک می باشد.
تمامی قوانین مانند میز شماره 7 است فقط با این تفاوت که در میز شماره، گشنیز حکم است و رتبه بندی کارت ها نیز از بالا به پایین به ترتیب عبارت است از: 7، 6، 5، 4، 3، 2 و آس.
دستورالعملهای میز شماره 9 و میز شماره 7 با هم یکسان است، با این تفاوت که در این میز دل حکم است.
قواعد میز شماره 10 و میز شماره 8 با هم یکسان هستند. فقط با این تفاوت که در اینجا پیک حکم است.
تعداد دورهایی که بازیکنان در هر میز بازی می کنند، اغلب برابر با تعداد میزها است. البته اگر زمان محدود باشد، به تعداد دوری که امکانش وجود دارد بازیکنان بازی می کنند.
در پایان مسابقات، بازیکنان احتمالاً متوجه خواهند شد که میزها یا بازیکنان مختلف با قوانین متفاوتی بازی میکنند.
باید برای شرکت کنندگان توضیح داده شود که چه اتفاقی افتاده است و چگونه قوانین در هر میز متفاوت بوده است.
هر بازیکنی که در کل بیشترین تعداد دست را برنده شده باشد، برنده کل بازی خواهد بود.
این بازی با بازی های کارتی دیگر متفاوت است و به شکلی جدید انجام می شود. احتمالا برای شما انجام آن هیجان انگیز باشد. بازی کارتی 5 دست که با نام بارنگا نیز شناخته می شود، در این مطلب بطور کامل آموزش داده شد که امیدواریم برای شما کافی بوده باشد و از انجام آن با دوستانتان لذت ببرید.
آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…
پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرمهای پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…
پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…