رمی اندونزیایی

آموزش بازی کارتی رمی اندونزیایی (Indonesian Remi)

بازی رمی اندونزیایی از چند جهت با بازی رامی که در غرب وجود دارد متفاوت است. برای مثال اولین ترکیب ساخته شده توسط هر بازیکن باید یک دنباله باشد. یک دنباله از کارت‌های اعداد یا کارت‌های تصویر تشکیل می‌شود، اما هر دو همزمان در یک دنباله قرار نمی‌گیرند. به هیج نمی‌توان از آس‌ها در دنباله‌ها استفاده کرد. ما در این مطلب به صورت کامل بازی رمی اندونزیایی را آموزش می‌دهیم.

بازیکنان، کارت‌ها و ترکیب‌ها

بازی رمی اندونزیایی توسط دو، سه یا چهار بازیکن انجام می‌شود. در این بازی از یک بسته ورق 52 تایی بدون جوکر استفاده می‌گردد.

در این بازی هدف بازیکنان ساخت دنباله‌ها و مجموعه‌ها است. یک دنباله شامل سه یا چند کارت از اعداد متوالی از یک خال یا سه کارت تصویر بی‌بی، شاه و سرباز از یک خال می‌شود. در این بازی کارت 10 کارت مجاور کارت سرباز نیست و آس نیز در دنباله قابل استفاده نمی‌باشد. بنابراین 10، سرباز، بی بی و بی‌بی، شاه، آس دنباله‌های نامعتبر هستند.

یک مجموعه شامل سه یا چندکارت از یک رتبه مشخص مانند آس، آس، آس یا 8، 8، 8، 8 می‌شود. تا زمانی که یک بازیکن نتواند یک دنباله ایجاد کند نمی‌تواند یک مجموعه را بازی کند.

پخش کارت‌ها در بازی رمی اندونزیایی

کارت‌ها با هم ترکیب می‌شوند و به هر بازیکن هفت کارت داده می‌شود. کارت‌های باقیمانده رو به پایین روی هم چیده می‌شوند تا یک توده کارت را تشکیل دهند.

هر بازیکنی ممکن است ابتدا کارت‌ها را پخش کند. در مرحله بعد کارت‌ها باید توسط بازیکنی که در حال حاضر باخت و کمترین امتیاز تجمعی را دارد پخش شود.

نحوه انجام بازی

دیلر بازی را شروع می‌کند و در جهت عقربه‌های ساعت بازی ادامه پیدا می‌کند.

یک چرخش معمولی شامل کشیدن کارت از توده کارت‌ها، اضافه کردن آن به دست خود و سپس دور انداختن یک کارت از دست خود را رو به بالا می‌‌شود. کارت‌ها که دور انداخته می‌‌شوند یک دست کارت استوک جدید تشکیل می‌دهند. کارت‌های دور انداخته شده روی هم قرار می‌گیرند تا مقادیر کارت‌های زیر کارت بالایی دیده شود.

اگر در نوبت شما دو یا چند کارت در دست دارید که می‌توانید آن‌ها را با یکی از کارت بالای استوک ترکیب کرد و یک ترکیب معتبر ایجاد کنید. به جای کشیدن یک کار از توده کارت‌ها، می‌توانید آن کارت‌ها را بردارید. اگر کارتی که می‌خواهید استفاده کنید کارت دوم یا سوم از بالا بود، شما باید یک یا دو کارت را که در بالای آن قرار دارد را بردارید و به دست خود اضافه کنید. در نهایت به روش معمول با دور انداختن یک کارت از دست خود نوبت شما پایان می‌یابد.

قوانین بازی

محدودیت‌های زیر هنگام برداشت کارت از کارت‌های استوک وجود دارد:

  • شما نمی‌توانید برای تشکیل مجموعه‌ای از کارت‌های مساوی، از استوک کارت بردارید، مگر اینکه از قبل یک دنباله چه در دست یا روی میز داشته باشید. زیرا تا زمانی که بازیکن یک دنبال درست نکند، ساخت مجموعه ممکن نیست.
  • برای اینکه نوبت شما کامل شود باید همیشه کارت برای دور انداختن داشته باشید. اگر شما فقط دو کارت 8 خشت و 7 خشت در دستتان دارید و کارت بالا استوک 9 خشت است نمی‌توانید با این کارت دنباله 7، 8، 9 خشت ایجاد کنید. زیرا در این صورت کارتی برای دور انداختن نخواهید داشت.
  • شما نمی‌توانید بیش از یک کارت از استوک بردارید تا در ترکیب خود استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر کارت‌ها 3 و 6 گشنیز را دارید و کارت‌های بالای استوک 5 گشنیز، 4 گشنیز و بی بی دل است. نمی‌توانید از استوک کارتی را بردارید، زیرا برای ایجاد ترکیب به دو کارت از آن دسته نیاز دارید. اگر 6 و 7 گشنیز را در دست داشته باشید، می‌توانید 5 گشنیز را از روی کارت‌های استوک بردارید و دنباله 5، 6، 7 گنشیز ایجاد کنید و باید شما 4 گشنیز و بی بی دل را نیز به دست خود اضافه کنید.
  • توجه داشته باشید که در این بازی هیچ راهی برای اضافه کردن کارت به ترکیبی که روی میز دارید وجود ندارد. در مثال بالا، کارت گشنیز 4 هرگز نمی‌تواند به دنباله 5، 6، 7 اضافه شود. فقط می‌توان از آن کارت در مجموعه 4، 4، 4 یا در یک دنباله گشنیز 2، 3، 4 استفاده کنید.

پایان بازی رمی اندونزیایی

بازی ادامه می‌یابد تا زمانی که بازیکن، پس از کشیدن‎ کارت از توده یا دور انداختن، بتواند همه کارت‌های باقیمانده در دستش به جز یکی در یکی از ترکیب‌های معتبر قرار دهد. بازیکن ترکیبات را فاش می‌کند و کارت آخر خود را دور می‌اندازد. در این زمان بازی به پایان می‌رسد. برای پایان دادن به بازی باید حتما یک کارت برای دور انداختن داشته باشید.

بازی همچنین می‌تواند به پایان برسد زیرا در توده کارت‌ها دیگر کارتی نیست. اگر هیچ کارتی در توده کارت‌ها باقی نمانده باشد و بازیکنی که نوبتش است باید از روی کارت‌های استوک بکشد. اما نمی‌تواند یا نمی‌خواهد کارتی بکشد. در این زمان بازی بلافاصله پایان می‌یابد و همه بازیکنان باید دست خود را نشان دهند. و براساس قانون موجود امتیاز هر کدام مشخص می‌شود.

امتیازدهی

وقتی بازی به پایان می‌رسد، همه بازیکنان برای کارت‌ها در ترکیب معتبر امتیاز مثبت و برای کارت‌های باقیمانده در دستشان امتیاز منفی می‌گیرند. مقادیر امتیاز برای هر کارت به شرح زیر است:

  • کارت های 2 تا 10 هر کدام 5 امتیاز
  • کارت‌ها سرباز، بی بی، شاه هر کدام 10 امتیاز
  • کارت آس هر کدام 15 امتیاز

بازیکنی که بازی را به پایان می‌رساند 10 برابر ارزش کارت پایانی جایزه می‌گیرد (50 امتیاز برای پایان بازی با کارت‌ها 2 تا 10، 100 امتیاز برای پایان بازی با کارت‌های شاه، بی بی و سرباز یا 150 امتیاز برای پایان بازی با کارت آس)

بازیکنی که کارت‌های بی بی گشنیز، سرباز خشت، سرباز گشنیز، 6 گشنیز، 5 گشنیز، 4 گشنیز، 3 گشنیز را دارد پس از پایان بازی امتیاز منفی 10 را کسب می‌کند. 20 امتیاز مثبت برای دنباله گشنیز و 30 امتیاز منفی برای تصاویر دریافت می‌کند. که مجموع این امتیازات منفی 10 می‌شود.

تغییرات در بازی کارتی رمی اندونزیایی

در برخی از نقاط یک سری تغییراتی در بازی کارتی رمی اندونزیایی ایجاد می‌کنند. به عنوان مثال برنده دست قبلی به جای دیلر، بازی را دست آغاز می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *