بازی کارتی 25 را میتوان بازی کارتی ملی ایرلند دانست. این بازی بهطور گسترده در قمارخانههای روستایی و شهری بازی میشود. بازی خیلی سریع پیش میرود و زمان زیادی طول نمیکشد تا یک دست بازی کنید و اگرچه کمی شانسی است اما نیاز به مهارت نیز دارد. این بازی معمولا پنج نفره بازی میشود. اما میتوان را دو تا ده نفر بازی کرد. ترتیب رتبهبندی کارتها ممکن است در ابتدا کمی مبهم به نظر برسد، اما با کمی تمرین آن را میآموزید. علاوه بر بازی کارتی 25، نسخههای پیچیدهتری به نامهای 55، 110 یا 220 نیز وجود دارد.
بازیکنان در بازی کارتی 25
این بازی معمولا توسط 3 تا 9 بازیکن انجام میشود. بازی به صورت دو نفره و ده نفره امکانپذیر است. اما بازی دو نفر خیلی جالب نیست و ده بازیکن ممکن است ترجیح دهد به دو گروه پنج نفره تقسیم شوند و بازی کنند. هم به صورت انفرادی و هم گروهی میتوانید این بازی را انجام دهید.
در حالت گروهی باید همگروهیها روبروی هم بنشینند. بازی 9 نفره را نیز میتوان بین سه تیم سه نفره انجام داد که هر بازیکن بین اعضای دو تیم دیگر بنشیند. همچنین ممکن است در حالت 6 نفره 3 بازیکن در مقابل 3 بازیکن بازی کنند.
هدف بازی
اولین بازیکن یا تیمی که بتواند امتیاز بیست و پنج کسب کند برنده است. هر دور پنج امتیاز دارد. معمولا نیاز است دو یا چند بار کارتها پخش شود. تیمها امتیاز خود را با هم جمع کنند.
ترتیب رتبهبندی کارتها
برای انجام بازی کارتی 25 به یک بسته ورق 52تایی نیاز دارید. در هر دست یک خال به عنوان خال رهبر انتخاب میشود. رتبه کارتها بسته به رنگ خال و اینکه آیا خال حکم است متفاوت است. رتبهبندی کارتها از بالا به پایین به شرح زیر است:
خال رهبر:
- خال دل: 5، سرباز، آس، شاه، بی بی، 10، 9، 8، 7، 6، 4، 3، 2
- خال خشت: 5، سرباز، آس دل، آس خشت، شاه، بی بی، 10، 9، 8، 7، 6، 4، 3، 2
- خال گشنیز: 5، سرباز، آس دل، آس گشنیز، شاه، بی بی، 2، 3، 4، 6، 7، 8، 9، 10
- خال پیک: 5، سرباز، آس دل، آس پیک، شاه، بی بی، 2، 3، 4، 6، 7، 8، 9، 10
کارتهای غیرخال حکم:
- خال دل: شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2، آس
- خال خشت: شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2، آس
- خال گشنیز: شاه، بی بی، سرباز، آس، 2، 3، 4، 5، 6، 8، 9، 10
- خال پیک: شاه، بی بی، سرباز، آس، 2، 3، 4، 5، 6، 8، 9، 10
بهطور خلاصه:
- کارت 5 بالاترین کارت خال حکم است.
- سرباز دومین کارت خال حکم است.
- سومین کارت خال حکم همیشه آس دل است، مهم نیست حال حکم چیست.
- اگر خال حکم دل نباشد، چهارمین کارت برتر آس است.
- پس از آس خال حکم، کارتهای شاه، بی و بی و اعداد به ترتیب هستند.
- در کارتی که خال حکم نیست، بالاترین کارت شاه و پس آن بی بی، سرباز و اعداد قرار دارند.
- در میان کارتها اعداد، بالاترین کارتها در خالهای قرمز بهترین هستند اما پایینترین کارتها خال مشکی بهترین هستند.
- آس قلب همیشه خال حکم است. آسهای دیگر زمانی که خال آنها حکم یست، بهعنوان آسهای معمولی به حساب میآیند.
پخش کارتها و سرقت
دیلر کارتهای را بُر میزند و به هر بازیکن ابتدا دو کارت و سپس سه کارت میدهد. در مجموع هر بازیکن پنج کارت داده میشود.
پس از پخش کارتها دیلر کارتهای پخش نشده را رو به پایین میچیند و کارت بالای پشته را میچرخاند. خال این کارت تبدیل به خال حکم میشود. اگر کارت آس خال حکم را دارید، ممکن است بخواهید کارت حکم که توسط دیلر معرفی شده است دزدی کنید.
برای دزدیدن کارت حکم هر کارت ناخواستهای را از دست خود به صورت رو به پایین در کنار کارتهای پخش نشده قرار میدهد و کارت حکم را بر میدارد.
اگر کارتی که از روی پشته برمیگردانید، کارت آس باشد دیلر میتواند آن را بردارد.
در صورتی که کارت خال حکم پخش نشده باشد، هیچ کس نمیتواند کارت خال حکم را بردارد. اگر حق دزدی را دارید باید قبل از انجام اولی دور این کار را انجام دهید. در غیر اینصورت حق سرقت را از دست خواهید داد.
دزدی کارت بر دارنده آس اجباری نیست. اگر خال حکم را داشته باشید و تصمیم بگیرید دزدی نکنید، هیچ مشکلی ایجاد میشود. شما باید با پنج کارتی که در ابتدا به شما داده شده است بازی کنید. کارت آس پنهانی شما قدرت طبیعی خود را حفظ میکند و بالاتر از کارت شاه قرار میگیرد.
روند بازی کارتی 25
بازیکن سمت چپ دیلر اولین دور را بازی میکند. بالاترین کارت خال حکم برنده است مگر اینکه خال حکم بازی نشود در این صورت بالاترین کارت رهبر برنده است. برنده هر دور، دور بعدی را آغاز میکند.
هنگامی یک کارت غیر از خال حکم رهبر میشود بازیکنان که کارتهایی از آن خال دارند باید آن بازی کنند یا با یک خال حکم بازی کنند. در این بازی شما همیشه اجازه دارید از خال حکم استفاده کنید حتی اگر میتوانستید با خال رهبر بازی کند.
اگر مایل نیستید با کارت حکم بازی کنید، در صورت امکان باید از کارت رهبر پیروی کنید. با این حال اگر قادر به پیروی نیستید، مجبور نیستید با خال حکم بازی کنید با هر کارت دیگری امکان بازی وجود دارد.
هنگامی که یک خال حکم رهبر میشود، سایر بازیکنان باید در صورت امکان بازی کنند به استثنای سه حکم برتر (5، سرباز و آس دل) که امتیاز انکار را دارند، یعنی هرگز مجبور نیستید هر یک از این سه را بازی کنید.
برنده کسی است که با بالاترین کارت ترامپ بازی کرده باشد، بازیکنی که هیچ کارت حکم ندارد می تواند با هر کارتی بازی کند.
توجه داشته باشید که آس دل یک خال حکم محسوب میشود نه یک کارت دل.
مثال های برای بازی کارتی 25
کارت پیک خال حکم است. شما آس دل، 5 پیک و هیچ کارت دیگر از خال حکم ندارید. بازی با کارت 7 پیک شروع میشود. دو کارت شما از کارت نفر اول بهتر است، بنابراین مجبور نیستید هر کدام از آنها را بازی کنید. البته در صورت تمایل میتوانید بازی کنید.
کارت پیک خال حکم است. شما آس پیک، 5 پیک و هیچ کارت خال حکم دیگری ندارند. بازی با کارت 7 پیک شروع میشود. کارت آس پیک امتیاز انکار را ندارد، بنابراین شما باید با این کارت بازی کنید.
کارت پیک خال حکم است. شما آس دل را دارید و هیچ خال حکم دیگری ندارید. بازی با کارت سرباز پیک شروع میشود. از آنجایی که خال حکمی که بازی شده بهتر از کارت شماست، مجبورید کارت آس دل خود را بازی کنید.
کارت پیک خال حکم است. شما آس دل را دارید و هیچ خال حکم دیگری ندارید. بازیکن اول با کارت 7 پیک بازی میکند و بازیکن بعدی کارت 5 پیک را میاندازد. شما بازیکن سوم هستید. اگر چه در این دور کارتی بالاتر از کارت شما بازی شده است اما آن کارت رهبر نیست. بنابراین نیازی نیست شما با کارت دل بازی کنید. شما آزاد هستید هر کارتی بازی کنید.
امتیازدهی در بازی کارتی 25
هر دور برای تیم یا بازیکنی که آن را برنده میشود پنج امتیاز دارد. به محض اینکه بازیکنی به امتیاز 25 برسد، بازی تمام میشود و آن بازیکن یا تیم برنده است. اگر هیچ کس در پایان دست به امتیاز 25 نرسیده باشد، دیلر بعدی کارتها را بر میزند و یک دست جدید آغاز میشود.
توجه داشته باشید که بازی اغلب قبل از بازی کردن همه کارتها در وسط به پایان میرسد. به محض اینکه یک بازیکن یا تیم پنجمین دور خود را برد، به امتیاز 25 رسید، بازی متوقف و به برندگان پول پرداخت میشود. اگر قرار است بازی دیگری انجام شود، کارتها با هم بُز زده میشوند و کارتهای جدیدی پخش میشود.
نمونه بازی
سه بازیکن A، B و C وجود دارند. دیلر بازیکن A و به هر بازیکن سه کارت و سپس دو کارت میدهد. حال کارت بالای دسته باقیمانده را برمیگرداند و کارت 2 پیک ظاهر میشود.
بازیکن A: 3 پیک، سرباز خشت، 2 گشنیز، 10 گشنیز، سرباز گشنیز
بازیکن B: آس پیک، بی بی پیک، 2 خشت، بی بی خشت، 6 دل
بازیکن C: 5 پیک، 8 خشت، شاه خشت؛ پنج گشنیز، 10 دل
روند بازی
دور اول بازیکن B که سمت چپ دیلر نشسته است کارت 2 خشت را رو به پایین روی میز قرار میدهد که نشان میدهد او در حال دزدیدن 2 پیک است. سپس بازی را با کارت بی بی خشت شروع میکند، بازیکن C با کارت شاه خشت و بازیکن A با کارت 3 پیک بازی میکند. برنده این دور بازیکن A هست زیرا با بالاترین کارت بازی کرده است.
حال بازیکن A با کارت 2 گشنیز دور دوم را شروع میکند. بازیکن B با کارت بی بی پیک و بازیکن C نیز با کارت 5 گشنیز بازی میکند. بازیکن B برنده دور دوم است.
بازیکن B اکنون دور سوم را با کارت آس پیک شروع میکند. بازیکن C با کارت 8 خشت بازی میکند. بازیکن A نیز با کارت 10 گشنیز بازی را ادامه میدهد. بازیکن B برنده دور سوم است.
بازیکن B سپس با کارت 2 پیک دور چهارم را آغاز میکند. بازیکن C حال با کارت 5 پیک و A نیز با سرباز گشنیز بازی میکند. بازیکن C برنده دور چهارم است.
سپس بازی C بازی را با کارت 10 دل شروع میکند. در مقابل بازیکن A و B به ترتیب با کارت سرباز خشت و 6 دل بازی میکنند. بازیکن C برنده دور آخر است.
امتیازدهی
بازیکن A: 1 دور برنده شده است 5 امتیاز میگیرد.
بازیکن B: 2 دور برنده شده است 10 امتیاز میگیرد.
بازیکن C: 2 دور برنده شده است 10 امتیاز میگیرد.
کارتها با هم ترکیب میشوند و دست جدید آغاز میشود.
دیدگاهتان را بنویسید