به این مطلب از سری مطالب آموزش بازیهای کارتی و مناسب دورهمی در سایت بخت خوش آمدید. در این مطلب ما نحوه کامل انجام بازی کارتی آگرام (Agram) را پوشش خواهیم داد. مقاله را با توضیح مفهومات عمومی این بازی و نحوه انجام آن شروع میکنیم، سپس جزئیات بیشتری از بازی را بیان میکنیم.
این بازی با بازی حکم که در ایران خیلی محبوب است، شباهت زیادی دارد. اما یک سری تفاوتهای جزئی وجود دارد که در ادامه به این تفاوتها نیز خواهیم پرداخت.
بازیکنان و کارتها
بازی آگرام با 2 الی 5 بازیکن، قابل انجام شدن است. برای انجام این بازی شما به یک دسته کارت 35تایی نیاز دارید.
تمامی کارتهای شاه، بی بی، سرباز و کارتهای شماره 2 را از دسته کارت 52تایی حذف کنید. همچنین کارت آس پیک نیز باید حذف شود. با 35 کارت باقیمانده، بازی آگرام را میتوانید انجام دهید.
توزیع کارت
توزیع کارت در جهت حرکت عقربههای ساعت انجام میشود. دیلر باید کارتها را بین بازیکنان پخش نماید. هر بازیکن باید 6 کارت دریافت کند. دیلر این 6 کارت را در دو ست سهتایی به بازیکنان خواهد داد. یعنی ابتدا به بازیکن سمت چپ خود 3 کارت، سپس به بعدی 3 کارت و … در آخر به خودش 3 کارت، پس از آن دوباره به بازیکن سمت چپ خود، سه کارت دیگر و … . تا زمانی که تمام بازیکنان، هر کدام 6 کارت داشته باشند.
باقیمانده کارتها را دیلر در کنار قرار میدهد.
هدف از انجام بازی
بازی آگرام یک بازی، تریک تیکینگ است. یعنی بازی که، بازیکنان باید دسته کارت وسط میز را، که به آن تریک میگویند، برنده شوند.
هر تریک را بازیکنان، هر کدام با بازی کردن یک کارت در وسط میز تشکیل میدهند. پس از اینکه تمام بازیکنان یک کارت بازی کردند، بازیکنی که کارت با بالاترین رتبه و همخال با اولین کارت قرار داده شده در تریک، را در وسط قرار داده باشد، برنده تریک خواهد شد.
هر دور از بازی، در کل 6 تریک دارد. هدف از انجام بازی برای هر بازیکن این است که تریک 6 را در بازی برنده شود.
رتبهبندی کارتها
در هر خال، کارت آس بالاترین رتبه را دارد. پس از آن کارت شماره 10 تا کارت شماره 3، به ترتیب بالاترین رتبه را دارند. اما در خال پیک، از آنجایی که کارت آس حذف شده است، کارت شماره 10، بالاترین رتبه و کارت شماره 3، پایینترین رتبه را خواهند داشت.
انجام بازی
بازیکنان در حین انجام بازی، باید کارتهای خود را از دیگر بازیکنان پنهان نگه دارند و اجازه ندهند بازیکنان دیگر کارتهایشان را ببینند.
بازیکنی که در سمت راست دیلر نشسته است، اولین کارت تریک را وسط خواهد گذاشت. این کارت، هر کارتی به دلخواه بازیکن میتواند باشد. سپس بازی در خلاف جهت حرکت عقربههای ساعت ادامه مییابد.
کارتی که بازیکنها بازی میکنند، باید دارای خالی دقیقا همسان با خال اولین کارتی که در وسط میز قرار داده شده است، باشد.
برای مثال فرض کنید، بازیکنی که در سمت راست دیلر نشسته است و بازی را شروع میکند، کارت شماره 3 پیک را وسط میگذارد. تمام بازیکنان دیگر وقتی نوبتشان میرسد، باید کارتی با خال پیک، بازی کنند. البته تا جایی که امکان آن وجود داشته باشد. بنابراین برای بازیکنانی که کارتی از آن خال را در دست خود ندارند، در ادامه خواهیم گفت که باید چه کنند.
اگر یک بازیکن، کارتی با خال یکسان با اولین کارت تریک نداشته باشد، میتواند هر کارتی با هر خالی را بازی کند.
پس از اینکه تمامی بازیکنان یک بار نوبت خود را بازی کردند، بررسی میشود کدام بازیکن، کارت با بالاترین رتبه و همسان با خال اولین کارت تریک را وسط گذاشته است، آن بازیکن برنده تریک خواهد بود.
بازیکنی که یک تریک را میبرد، اولین کارت تریک بعدی را وسط قرار میهد.
برنده شدن در بازی کارتی آگرام
بازیکنی که آخرین تریک را برنده شود، برنده کل بازی خواهد بود. بازیکنی که برندهی بازی باشد، در دست بعدی، دیلر خواهد بود.
جمع بندی
بازی آگرام یک بازی مشابه با حکم است که قوانینی متفاوت دارد و برای دورهمیها، یک بازی هیجان انگیز به شما میرود. کارتهای این بازی، از بین یک دسته کارت استاندارد 52تایی برداشته میشوند. اگر این بازی را دوست داشتید، به معرفی دیگر بازیهای دورهمی در سایت بخت نیز سر بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید