صرافی بایننس یک صرافی بین المللی رمزارزها یا ارزهای دیجیتال است که امکان خرید و فروش بیش از 100 ارز را فراهم میکند. از سل 2018 همگان بایننس را به عنوان بزرگترین پلت فرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال میشناسند.
چانگ پنگ ژائو (Changpeng Zhao) مدیرعامل بایننس، پیش تر بنیانگذار شرکتی به نام Fusion Systems بود که در سال 2005 در شانگهای ایجاد شده بود. این شرکت تولید کننده سیستم های معاملات در تعداد بالا برای معامله گران بورسی بود. او در سال 2013 به blockchain.info به عنوان سومین عضو تیم کیف پول رمزارز اضافه شد. وی همچنین برای مدت کمتر از یکسال به عنوان مدیر فنی (CTO) در OKCoin مشغول به فعالیت شد. پلت فرمی که برای معاملات تجاری بین ارزهای سنتی (فیات) و دارایی های دیجیتال ایجاد شده بود.
شرکت بایننس در ابتدا در چین تشکل شد، اما سپس سرورها و مقر اصلی شرکت به بیرون از چین و به ژاپن منتقل شد. این تصمیم در سپتامبر سال 2017 و به دلیل افزایش محدودیت هایی بود که دولت چین بر سر رمزارزها قرار داد، اتخاذ شد. در ژانویه سال 2018 ارزش بازار بایننس 1.3 میلیارد دلار تخمین زده میشد. در ماه مارس 2018 این شرکت دفتر خود در تایوان را افتتاح کرد. در همین ماه بایننس اعلام کرد که در پی محدودیت های بیشتر ژاپن و چین در مورد رمزارزها، قصد دارد دفتری در کشور مالت افتتاح کند.
در ماه آوریل 2018 بایننس یک تفاهم نامه با دولت برمودا امضا کرد. یک ماه بعد تفاهم نامه مشابهی نیز با بورس مالت برا یتوسعه پلت فرم معاملات توکن های امنیتی امضا شد.
در آگوست سال 2018 بایننس به همراه سه صرافی دیگر، موفق به جذب 32 میلیون دلار سرمایه برای پروژه ارز دیجیتال باثبات (Stablecoin) یا استیبل کوین شدند. ایده اصلی ایجاد ارز باثبات دوری از نوسانات زیاد ارزهای دیجیتال است نظیر بیت کوین، اتریوم و همچنین سایر دارایی های دیجیتال است.
در ژانویه سال 2019 بایننس اعلام کرد که یک همکاری تجاری با شرکت پرداختی اسرائیلی Simplex شکل داده است که خرید ارزهای دیجیتال با کردیت کارت، ویزاکارت و مسترکارت را فراهم می کند. این خریدها بر اساس قوانین و خط مشی های محلی بانک شکل می گیرد و تنها برای ارزهای بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، لایت کوین (LTC)، بایننس کوین (BNB) و رپیل XRP امکان پذیر است.
در سال 2019 شرکت بایننس جرسی (Binance Jersey) به عنوان یک شرکت زیرمجموعه binance.com با هدف توسعه فعالیت های بایننس در اروپا معرفی شد. جرسی به دنبال معاملات فیات به رمزارز و مشخصاً معاملات یورو و پوند بریتانیا به رمزارزهاست.
صرافی بایننس، دو محصول مبتنی بر وب (وب سایت) و اپلیکیشن موبایل دارد. بایننس ادعا می کند که راهکارهای امنیتی نظیر Goole 2FA و آنتی فیشینگ به کاربران خود ارائه می کند. اما با وجود این، در سال 2019 این صرافی مورد حمله و دستبرد هکرها قرار گرفت.
در ماه می سال 2019 بایننس اعلام کرد که مورد یک رخنه امنیتی بزرگ قرار گرفته است که طی آن 7 هزار بیت کوین به ارزش تقریبی 40 میلیون دلار به سرقت رفته است. مدیرعامل بایننس، ژانگ پنگ ژائو اعلام که هکرها از تکنیک های متوعی مثل فیشینگ، ویروس ها و برخی حملات سایبری دیگر برای انجام این سرقت ساختار یافته استفاده کرده اند که در نهایت موفق به عبور از تدابیر امنیتی بایننس شده اند. البته بایننس زیان مالی متوجه شده برای مشتریان خود را از ذخایر مالی خود پرداخت کرد.
در 21 فوریه سال 2020، نهاد رگولاتور مالی مالت (MFSA)، در یک بیانیه رسمی اعلام کرد که بایننس از طرف MFSA مجوزی برای فعالیت در زمینه ارزهای دیجیتال دریافت نکرده است.
بایننس که در ابتدا برای معاملات ارزهای دیجیتال به ارزهای دیجیتال ایجاد شده بود، در ادامه امکان خریدهای ارزهای دیجیتال با ارزهای سنتی را نیز فراهم نمود. بسیاری از تحلیلگران اعتقاد دارند توسعه های پیاپی بایننس به اضافه کمیسیون پایینی که از معامله گران می گیرد، مهمترین دلیل رشد و محبوبیت بایننس بوده است. کمیسیون هر معامله در بایننس 0.1 درصد است. یعنی اگر شما 1000 دلار خرید و فروش کنید، 1 دلار کارمزد به بایننس پرداخت خواهید کرد. با توجه به اینکه در حساب خود بایننس کوین داشته باشید یا نه، مشمول تخفیف ویژه تری نیز در کارمزد خواهید شد. این تخفیف بسته به سالی که در آن هستیم متفاوت هست و پلکانی در حال کاهش است که برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد پلکان این تخفیف مطلب بایننس کوین را بخوانید. البته لازم به توضیح است که کارمزد بسته به نوع ارز ممکن است متفاوت باشد.
برای معامله در بایننس، کاربران باید فرآیند احراز هویت (KYC) را برای برخی از اطلاعات مهم خود طی کنند. این عضویت از طریق منوی ثبت نام در سایت بایننس قابل انجام است.
در حال حاضر چهار نوع سفارش در صرافی بایننس قابل انجام است. اگر با انواع سفارش در معاملات رمزارزها آشنا نیستید، مطلب راهنمای خرید و فروش بیت کوین را مطالعه کنید. این چهار نوع عبارتند از:
در این معاملات قیمت خرید یا فروش توسط خود کاربر تعیین می شود.
خرید یا فروش به قیمت فعلی بازار است. این نوع معاملات برای ارزهای با ارزش پایین مناسب نیست، زیرا هنگام خرید قیمت بازار بالاترین قیمت پیشنهادی و هنگام فروش پایین ترین قیمت پیشنهادی است.
در این نوع معاملات کاربر میتواند شرط تعیین کند به این صورت که در صورتی که آخرین قیمت بازار به حد معینی (Stop) برسد. مقدار ارز مورد نظر(Amount) را با قیمت تعیین شده(Limit) توسط خود کاربر بخرد یا بفروشد
که ترکیب خرید و فروش به صورت همزمان در معاملات stop limit است، به عنوان مثال همزمان میتوانید تعیین کنید اگر قیمت ارز مورد نظر تا یک حد خاص بالا رفت یا تا یک حد خاص پایین آمد آن را بفروشید یا بخرید.
آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…
پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرمهای پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…
پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…