گرام ارز دیجیتال تلگرام

گرام، ارز دیجیتال تلگرام

پیام رسان تلگرام که یکی از موفق ترین پیام رسان های چند سال اخیر در دنیا به شمار می رود از سال 2017 به توسعه یک پروژه جدید بر بستر بلاکچین به نام «بلاکچین تن» (به انگلیسی: TON Blockchain) پرداخت که توکن گرام (Gram) نیز به عنوان ارز دیجیتال بر سر زبان ها مطرح شد.

Svg%3E
بلاکچین تون (TON Blockchain)

گرام چیست؟

گرام ارز دیجیتال مبتنی بر بلاکچین تون تلگرام است که در اولین عرضه خصوصی خود موفق به جذب 1.7 میلیارد دلار پول در 13 جولای سال 2019 شد که نوید یکی از موفق ترین و بزرگترین ارزهای دیجیتال پیش روی جهان را میداد!

Svg%3E
نقشه راه توسعه ارز دیجیتال گرام

گرام با دارا بودن یک تیم 15 نفره توسعه دهنده و به پشتیبانی تلگرام و پاول دوروف به توسعه و عرضه خصوصی اقدام کرد. کل تعداد توکن های قابل ارائه گرام 5 میلیارد عدد خواهد بود.

در مجموع 5 میلیارد توکن گرام قابل ارائه خواهد بود.
در مجموع 5 میلیارد توکن گرام قابل ارائه خواهد بود.

طبق اعلام اولیه، 200 میلیون توکن گرام برای تیم توسعه آن حفظ می شود که در بازه زمانی 4 ساله به ایشان اعطا خواهد شد. ازمجموع 5 میلیارد توکن قابل ارائه، 2.6 میلیارد عرضه نشده است و 2.2 میلیارد توکن آن با فرمول ارائه شده در تصویر بالا قابل فروش است که نتیجه آن به وجود آمدن یک منحنی قیمتی در عرضه این ارز دیجیتال است:

Svg%3E
منحنی قیمتی ارز دیجیتال گرام

بنیانگذار گرام کیست؟

نیکولای دورف (Nikolai Durov) و پاول دورف (Pavel Durov) بنیانگذاران تلگرام و ارز دیجیتال گرام هستند. نیکولای که مدیر فنی (CTO) تلگرام نیز به شمار می رود، دارای دو مدرک دکترا از دانشگاه سن پترزبورگ و بن است. او از برندگان مسابقات برنامه نویسی ACM و یک برنامه نویس و ریاضیدان بسیار حرفه ای به شمار می رود. او در سال 2014 به ارزهای دیجیتال و بیت کوین علاقمند شد و این علاقه او در نهایت به توسعه فنی و انتشار ورقه سفید بلاکچین تون منجر شد.

پاول دورف که اولین بار به دلیل توسعه شبکه اجتماعی VK در روسیه و گرفتن 70 درصد سهم بازار بر سر زبان ها افتاد در ادامه به دلیل توسعه تلگرام و رشد بسیار سریع آن در دنیا شناخته شد. او در سال 2014 مجبور به فروش VK و ترک کشور روسیه شد. پاول دورف در سن 10 سالگی شروع به برنامه نویسی کرد. او در سال 2013 به ارزهای دیجیتال و به طور مشخص بیت کوین علاقمند شد و بیش از 1.5 میلیون دلار از دارایی اش را در این ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرد.

Svg%3E
نیکولای دورف
Svg%3E
پاول دورف

اعلامیه رسمی تلگرام مبنی بر توقف گرام و بلاکچین تون

در تاریخ 12 می سال 2020، تلگرام در طی یک بیانیه رسمی از توقف فعالیت خود بر روی بلاکچین تون و ارز دیجیتال گرام خبر داد. پاول دورف مدیرعامل تلگرام، طی پستی در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که این شرکت پس از دو سال و نیم کار بر روی شبکه باز تلگرام (TON)، به دلیل موانع قانونی از سوی آمریکا این پروژه را قبل از راه‌اندازی رسمی رها می‌کند.

وی در بیانیه رسمی خود دادگاه آمریکا را عامل این توقف دانسته است. به گفته دورف، آمریکا نه تنها در این کشور، بلکه در کل جهان اجازه توزیع توکن‌های گرام را از این شرکت سلب کرده است. او در پست خود با کنایه نوشته است:

متاسفانه یک دادگاه در آمریکا جلوی TON را گرفت. چطور؟ تصور کنید چند نفر برای ساخت یک معدن طلا پول بگذارند و سپس طلایی را که از آن بیرون می‌آید تقسیم کنند. بعد یک قاضی می‌آید و می‌گوید: «این افراد در معدن طلا سرمایه‌گذاری کردند، چون به دنبال سود بودند و آنها آن طلا را برای خودشان نمی‌خواستند، بلکه می‌خواستند به افراد دیگر بفروشند. به خاطر همین، اجازه داشتن طلا را ندارند.

اگر این استدلال برای شما منطقی نیست، فقط شما نیستید. این دقیقاً بلایی است که بر سر TON (معدن) و گرام‌ها (طلا) آمد. یک قاضی از این منطق استفاده کرد تا حکم کند افراد حق ندارند مانند بیت کوین گرام بخرند یا بفروشند.

در نهایت پس از ماه ها جنجال و کشمکش بر سر عرضه گرام در آمریکا، دستوری از سوی کمیسیون بورس آمریکا (SEC) منجر به توقف عرضه گرام شد. شکایت تلگرام از دادگاه نه تنها نتوانست کاری برای عرضه این ارز دیجیتال در آمریکا کند، بلکه برای عرضه این ارز در دنیا نیز به جایی نرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *