بازی کارتی نویسندگان (Authors) که با لفظ آثرز نیز شناخته می شود، یک بازی مناسب برای همهی سنین از کودکان تا بزرگسالان است.
هدف بازی
هدف از انجام بازی برای بازیکنان جمع آوری بهترین مجموعه از کارتهایی که رتبه یکسان دارند، می باشد.
کارت های مورد نیاز
معمولا برای انجام این بازی از کارت های خاصی که برخی تصاویر افراد خاصی همچون لوییزا می الکات، مارک تواین، ویلیام شکسپیر و … بر آن ها نقش بسته است استفاده می شود. اما لازم نیست برای پیدا کردن چنین کارت هایی خودتان را به زحمت بیندازید، زیرا به راحتی می توانید با یک دسته کارت 52تایی نیز این کار را انجام دهید.
بر خلاف بسیاری از بازی های کارتی، در این بازی مفهومی از رتبه بندی در کارت ها وجود ندارد. و رتبه هیچ کارتی از هیچ کارت دیگری بالاتر یا پایین تر نیست.
ویژگی های بازی
اولا همانطور که گفتیم هدف از انجام بازی این است که بازیکنان چند مجموعه کارت را جمع آوری کنند.
این بازی برای 3 تا 6 بازیکن مناسب است و خبری از تیم و همتیمی و … نیست. بلکه هر بازیکن فقط برای خودش بازی می کند.
این بازی دیلر دارد و نحوه نشستن بازیکنان در دور میز نیز اهمیت دارد. برای انتخاب دیلر و مشخص کردن موقعیت نشستن بازیکنان می توانید از هر روشی که دوست داشتید استفاده کنید. مثل همیشه پیشنهاد ما این است که از روش رتبهبالاترین کارت استفاده کنید.
روش رتبهبالاترین کارت برای تعیین دیلر
بدین ترتیب که ابتدا کارت ها را به خوبی مخلوط کنید، سپس روی میز بصورت رو به پایین بریزید و هر بازیکن یک کارت بردارد. اگر رتبه کارتهای دو بازیکن یا بیشتر با هم برابر بود، کارت هایشان را به روی میز برگردانند و کارت های جدید بردارند. تا زمانی که رتبه کارتهای همه بازیکنان با هم متفاوت باشد. سپس بازیکنی که کارت با بالاترین رتبه را برداشته بود، بعنوان دیلر بازی تعیین شود. به ترتیب رتبه های دیگر از بالا به پایین نیز از سمت چپ دیلر در دور میز شروع به نشستن کنند. رتبه بندی کارت در کل بازی اهمیتی ندارد اما برای این بخش تعیین دیلر و موقعیت نشستن میشود از این رتبه بندی (از بالا به پایین: آس، شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7، 6، 5، 4، 3 و 2) یا هر رتبه بندی دیگرِ مورد توافق بازیکنان استفاده کرد.
توزیع کارت بین بازیکنان توسط دیلر
حال زمان شروع بازی است. در ابتدای شروع بازی، دیلر شروع می کند از بازیکن سمت چپ در جهت چرخش عقربه های ساعت، کارت ها را یکی یکی و رو به پایین به بازیکنان می دهد. این کار را همچنان ادامه می دهد تا کارت هایی که در دست دارد به اتمام برسند. ممکن است برخی بازیکنان نسبت به برخی دیگر، 1 کارت بیشتر داشته باشند که مشکلی ندارد.
شروع بازی
بازیکنی که در سمت چپ دیلر نشسته است بازی را شروع می کند.
برای شروع ابتدا باید کارت هایی که دیلر در ابتدا به او داده بود را بردارد و بررسی کند.
سپس در صورتی که او از یک رتبه خاص، 4 کارت داشته باشد (مثلا 10 پیک، 10 گشنیز، 10 دل و 10 خشت)، او آن 4 کارت را بعنوان یک مجموعه کارت از دست خود بیرون می کشد و بر روی میز قرار می دهد تا بازیکنان دیگر مجموعه را ببینند. سپس آنها را روی هم جمع می کند و رو به پایین در کنارش قرار می دهد.
آنگاه بازیکن از هر بازیکن دیگری که در نظر دارد می تواند درخواست کند که یک کارت با یک خال خاص و یک رتبه خاص را به او بدهد. مثلا بگوید: فلانی آیا تو کارت شماره 4 گشنیز را داری؟
بازیکن فقط در صورتی می تواند یک کارت با یک رتبه خاص را درخواست کند که کارت دیگری دقیقا با همان رتبه در دست خود داشته باشد.
این موضوع را در نظر بگیرید که درخواستکننده باید از یک بازیکن خاص یک کارت خاص را بخواهد. اگر بازیکنِ مخاطب کارت درخواستی را داشته باشد، باید آن کارت را به درخواست کننده بدهد. اگر با دریافت این کارت، بازیکن درخواست کننده توانست یک مجموعه 4تایی دیگر را تشکیل دهد، آن مجموعه را به بازیکنان دیگر نشان می دهد.
در صورتی که درخواست کننده کارتی را که درخواست کرده بود دریافت کرد، وی باز هم این فرصت را خواهد داشت که از همان بازیکن یا یک بازیکن دیگر، کارت خاص دیگری را درخواست کند. اما اگر آن بازیکن کارتی دریافت نکرد، نوبت درخواست او به پایان میرسد و در جهت چرخش عقربههای ساعت، نوبت به بازیکن بعدی میرسد تا درخواست کند.
چطور بازی به پایان می رسد؟
تا زمانی این موضوع ادامه می یابد که بالاخره آخرین کارت هم دریافت گردد و یک مجموعه تشکیل شود و به نمایش درآید و دیگر کارتی در دست بازیکنان باقی نماند. سپس بازیکنان تعداد مجموعه هایی که توانستهاند بدست آورند را شمارش می کنند. بازیکنی که بیشترین تعداد مجموعه را بدست آورده باشد، برنده بازی خواهد شد.
در صورتی که در بیشترین تعداد مجموعه، دو بازیکن یا بیشتر با هم مساوی کرده باشند، بازیکنی که از سمت چپ دیلر به او نزدیک تر نشسته است، برنده بازی اعلام می شود.
در صورتی که در بین بازی، بازیکنی کارتهای خود را تمام کند و سایر بازیکنان کارتهایی در دست خود داشته باشند، آنها باید تا پایان دست منتظر بمانند تا کارت های دیگر بازیکنان نیز به اتمام برسد.
انواع بازی
برخی از انواع بازی کارتی نویسندگان وجود دارد که با تغییر در برخی از قوانین نسخه استاندارد، بوجود آمده است.
این ورژن ها عبارتند از:
- اجتناب از مساوی شدن (Avoiding Ties)
- نوبت پیشرفته (Turn Advancement)
- ادبیات (Literature)
- دیپلمات (Diplomat)
- گو فِش (Go Fish)
- فِش (Fish)
- ماهی استرالیایی – نوع آدلاید (Australian Fish – Adelaide Varian)
- قناری آبی (Blue Canary)
- خدمتکار پیر (Old Maid) و انواع دیگر آن
- کوارتت (Quartett)
- اُمبِن (Omben)
حرف آخر
در این مطلب بطور کامل به معرفی بازی کارتی نویسندگان (Authors) که با لفظ آثرز نیز شناخته می شود، پرداختیم. قوانین آن و انواع آن را نام بردیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و از انجام آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید