بازی کارتی سووی

آموزش بازی کارتی سووی (Svoi)

بازی کارتی سووی (Svoi) یک بازی روسی که از قرن نوزدهم در این کشور رواج داشت. در این بازی هر بازیکن خال حکم خود را دارد و نحوه انجام آن بسیار ساده است. در طول بازی، بازیکنان باید به وسیله کارت‌های که در دستشان است کارتی که در وسط میز را بزنند. هدف این است که از شر تمام کارت‌هایشان خلاص شوند. بازیکنی که نمی‌تواند یا نمی‌خواهد بازی کند، باید یک یا چند کارت را از بالای کارت‌های که وسط میز بردارد. بعد از اینکه همه به جز یک بازیکن تمام کارت‌های خود را بازی کرده‌اند، آخرین بازیکنی که هنوز کارت در دستش هست بازنده بازی است.

بازیکنان، کارت‌ها و خال حکم

در حالی که امکان انجام بازی سووی توسط دو، سه یا چهار بازیکن هست، اما بهترین حالت آن زمانی که چهار نفره بازی شود. در کشور روسیه از یک بسته ورق استاندارد روسی 36تایی استفاده می‌شود. ارزش کارت‌ها از بالا آس، شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7 و 6 در هر چهار خال است.

هر بازیکن باید خال را به عنوان خال حکم انتخاب کند. معمولاً بازیکنان قبل از شروع بازی بین خودشان توافق می‌کنند که کدام خال حکم را داشته باشد و به دیلر اطلاع می دهند. هر بازیکن از کارت‌های خال حکم خود می تواند برای غلبه بر هر کارتی از هر خال دیگری استفاده کند.

پخش کارت‌ها در بازی کارتی سووی

هر بازیکنی می تواند در دست اول دیلر باشد. متعاقباً بازنده هر دست، در دست بعدی دیلر می‌شود و کارت‌ها پخش می‌کند. دیلر کارت‌ها را بُر می‌زند و سپس تمام کارت‌ها را در جهت عقربه‌های ساعت به بازیکنان می‌دهد.

قبل از شروع بازی، بازیکنان به کارت‌های خود نگاه می‌کنند و اگر هر کارت ششی داشته باشند، آن‌ها را به بازیکنی می‌دهند که خال کارت 6، خال حکم اوست. بنابراین در شروع بازی، هر بازیکن حداقل یک کارت از خال حکم خود دارد، اگرچه در این حالت بازیکنان ممکن است تعداد کارت های نابرابر داشته باشند (مگر اینکه در ابتدا به هر بازیکن فقط یک شش داده شده باشد).

نحوه انجام بازی

بازی در جهت عقربه‌های ساعت انجام می شود. بازیکن سمت چپ دیلر با هر کارتی می‌تواند بازی را شروع ‌کند. او باید کارت خود رو به بالا روی میز قرار دهد. کارتی که او قرار می‌دهد رهبر آن دور است. بازیکنان بعدی به نوبه خود دو گزینه دارند:

  • بازیکن بعدی می‌تواند یک کارت بالاتر از همان خال یا با کارت خال حکم خودش بازی کند. در این حالت او برنده می‌شود و کارت بازیکن قبلی را شکست می‌دهد. حال او باید کارت دیگری را رو به بالا روی میز قرار دهد. این کارت دوم می‌تواند هر کارتی باشد خود بازیکن باید انتخاب کند. هر دو کارت باید رو به بالا روی میز قرار گیرند.
  • اگر بازیکنی که نمی‌تواند یا نمی‌خواهد کارت بازیکن قبلی را بزند، باید در عوض تعدادی کارت از بالای کارت‌های وسط میز بردارد. تعداد کارت‌های که باید بردارد را در ادامه توضیح می‌دهیم. این کارت ها به دست بازیکن اضافه می شود. سپس نوبت به بازیکن بعدی می‌رسد، که می‌تواند کارتی از بالای کارت‌ها روی میز بردارد یا کارت رو به بالا را بزند.

توجه داشته باشید که در بازی کارتی سووی لزومی به «پیروی کردن» نیست. اگر خال کارت بالای، با خال حکم شما یکسان نیست. شما همیشه می‌توانید با یکی از کارت‌های خال حکم خود آن را شکست دهید، حتی اگر کارت‌های با همان خال در دست داشته باشید. یک کارت از خال حکم خود را فقط می‌توان با بازی کردن یک کارت بالاتر از همان خال شکست داد. توجه کنید مهم نیست که بازیکن قبلی با کارت خال حکم بازی کرده باشد یا نه. در نوبت شما، کارت‌های متعلق به خال حکم‌تان قدرت خاصی دارند.

تعداد کارت‌ها در یک دوره بازی

یک بازی معمولی همیشه از دو کارت تشکیل شده است. یک کارت برای شکست دادن کارت بالای دسته، و کارت دوم که می‌تواند هر کارتی باشد که می‌خواهید رهبری کند. دسته کارتی که وسط میز تشکیل شده است باید به گونه‌ای روی هم چیده شود که فقط کارت بالایی قابل مشاهده باشد. برخی از بازیکنان باتجربه هر دو کارت را با هم بازی می‌کنند، کارتی برای شکست دادن کارت بازی قبلی و کارت دوم نیز برای شروع بازی است. در این مورد، حریفان حق دارند در صورت تمایل به اولین کارت از دو کارت نگاه کنند تا ببینند چیست و بررسی کنند که آیا واقعاً بازی قبلی را شکست داده است یا خیر.

قوانین بازی کارتی سووی

اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید کارت بالای بازیکن قبلی را در زمانی که نوبت شما است شکست دهید، باید این کارت و کارت‌های دیگر را به شرح زیر از روی بسته ورق‌های روی میز بردارید:

  • اگر خال کارت بالای وسط میز با خال حکم شما یکسان نیست، سه کارت بالا را از روی ورق‌های وسط میز بردارید، یا اگر تعداد کارت‌ها وسط میز سه تا کمتر است، کل کارت‌ها را بردارید.
  • اگر خال کارت بالای وسط میز با خال حکم شما یکسان و کارت آس نیز نباشد، شما پنج کارت بالا را از روی ورق‌های وسط میز بردارید، یا اگر تعداد کارت‌ها وسط میز پنج تا کمتر است، کل کارت‌ها را بردارید.
  • در حالتی که کارت رو به بالا آخر آس و خال حکم شما باشد، باید کل کارت‌های وسط میز را بردارید.

بعد از اینکه بازیکنی بازی کرد، نوبت به بازیکن بعدی می‌رسد. اگر هنوز یک یا چند کارت در وسط میز وجود دارد، این بازیکن باید کارت بالایی که اکنون در معرض دید قرار‎ گرفته‎ است را بزند یا آن را بردارد، درست مثل اینکه این کارت رهبر است. اگر کل کارت‌های روی میز توسط بازیکن قبلی برداشته شده‎ باشد، بازیکن بعدی به سادگی هر کارتی را می‌تواند به عنوان رهبر روی میز قرار دهد و بازی را شروع کند.

هدف بازی

هدف بازی این است که از شر تمام کارت‌های خود خلاص شوید. با تمام شدن کارت بازیکنان، از بازی خارج می‌شوند و بقیه بازیکنان به بازی خود ادامه می‌دهند. اگر آخرین کارت یک بازیکن برای شکست کارت بالای استفاده شود، و هنوز حداقل دو بازیکن دیگر در بازی وجود داشته باشند، بازیکن بعدی به نوبه خود مجبور نیست این کارت را بزند، بلکه به سادگی می‌تواند هر کارتی را بالای این کارت قرار دهد. حال بازیکن بعدی باید یا کارت آن بازیکن را شکست دهد یا کارت از روی میز بردارد.

بازیکنی که تعداد زیادی کارت دارد، گاهی اوقات آن‌ها را رو به بالا روی میز پخش می‌کند و آن‌ها را بر اساس خال مرتب می‌کند تا دید کلی بهتری داشته باشد. آخرین بازیکنی که هنوز کارت در دستش دارد، بازنده بازی است. این بازیکن کارت‌ها را بُر می‌زند و برای دست بعدی پخش می‌کند.

‌اگر آخرین بازیکن در بازی فقط یک کارت داشته باشد که می توان از آن برای شکست دادن برتری بازیکن قبلی استفاده کرد، بازی مساوی است. بازنده بازی قبلی دوباره کارت‌ها را برای بازی بعدی بُر می‌زند و کارت‌ها را پخش می‌کند. ضرب المثل این است: «احمق قدیمی از دو احمق جدید بدتر است».

تغییرات بازی کارتی سووی

تعداد کارت‌هایی که یک بازیکن باید از روی انبوه به عنوان جایگزینی برای عدم شکست کارت بازیکن قبلی بردارد، در مناطق مختلف روسیه، متفاوت است.

سخن پایانی

بازی کارتی سووی یک بازی کارتی مهیج برای دورهمی‌های دوستانه است. ما در این مطلب به صورت کامل نحوه انجام این بازی زیبا را آموزش داده‌ایم. شما برای انجام این بازی نیاز به یک بسته ورق استاندارد دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *