بازی کارتی وریش

بازی کارتی وریش (Verish)

بازی کارتی وریش (Verish) نسخه روسی بازی با نام  I Doubt It است. معنای این عبارت در روسی به معنی اعتماد است. هدف این بازی نیز مانند اکثر بازی‌های کارتی خلاص شدن از شر تمام کارت‌های است که در دست بازیکنان است. ما در این مطلب از مقاله بخت به معرفی بازی کارتی وریش می‌پردازیم.

بازیکنان و کارت‌ها

این بازی را اکثر اوقات به صورت 2 تا 6 نفره بازی می‌کنند. اگر تعداد بازیکنان 3 تا بیشتر باشد از یک دسته ورق 52تایی استفاده می‌کنند. اما اگر تعداد بازیکنان 2 نفر باشد کارت‌های 2 تا 5 را حذف می‌کنند و با استفاده از کارت‌های 6 تا آس یک بسته ورق 36تایی درست می‌کنند. دلیل کم کردن کارت‌ها این است که نگه داشتن بیش از 18 کارت برای بازیکنان دشوار است.

پخش کارت‌ها در بازی کارتی وریش

پس از اینکه کارت بُر زده شدند، یک کارت به صورت تصادفی انتخاب می‌شود و به صورت رو به پایین کنار گذاشته می‌شود. تمام کارت‌های باقیمانده در جهت عقربه‌های ساعت یک به یک بین بازیکنان رو به پایین توزیع می شود. برخی از بازیکنان ممکن است یک کارت بیشتر از دیگران داشته باشند، در این بازی این موضوع امری عادی است. کسی که اولین کارت را دریافت کرده است، بازی را آغاز می‌کند.

روند بازی کارتی وریش

یک دست از بازی کارتی وریش از چندین دور و هر دور از چندین حرکت تشکیل شده است.

بازیکنی که اولین حرکت را در یک دور انجام می‌دهد، می‌تواند یک، دو یا سه کارت خود را صورت همزمان رو به پایین روی میز بگذارد و یک رتبه را بگویید. لازم نیست حتما رتبه کارت‌های که بازیکن می‌گوید با کارت‌هایی که روی میز گذاشته شده است یکسان باشد. برای حرکت بعدی بازیکنان دیگر دو احتمال وجود دارد:

  • بازیکن  B که الان نوبت او است این حق را دارد که بگوید “اعتماد ندارم” و کارت(هایی) را که بازیکن قبلی (A) روی میز گذاشته‎ در معرض دید قرار می‌گیرد. اگر کارت(هایی) که بازیکن A کنار گذاشته‎ است یکسان با رتبه‌ای نباشد که خودش گفته‎ است، باید بازیکن A  تمام کارت‌های روی میز را بردارد و به دست خود اضافه کند. دور اول پایان می‌یابد و بازیکن B  دور بعدی را شروع می‌کند. اگر کارت(هایی) که توسط بازیکن A کنار گذاشته‎ شده‎، برابر با رتبه باشد که خودش اعلام کرده است، بازیکن B تمام کارت‌های روی میز را برمی‌دارد، دور پایان می‌یابد. و دور بعدی توسط بازیکن C، بازیکن بعدی در جهت عقربه‌های ساعت از B شروع می‌شود.
  • حال اگر بازیکن B تصمیم بگیرد که بازی A را فاش نکند، می‌گوید «اعتماد دارم» (یا چیزی نمی‌گوید، زیرا اگر چیزی گفته‎ نشود «اعتماد دارم» فرض می‌شود) و یک، دو یا سه کارت خود را بالای انبوهی از کارت‌ها روی میز قرار می‌دهد. و، همان رتبه‌ای که بازیکن قبلی گفته‎ بود را با صدای بلند تکرار می‌کند.

در پایان هر دور، بازیکنی که کارت‌ها را بردارد، می‌تواند تمام گروه‌های 4 کارتی هم رتبه را در صورت وجود از دست خود حذف کند و به بازیکنان دیگر نشان دهد و آن‌ها را کنار بگذارد. توجه داشته باشید که قوانین بازیکن را مجبور نمی‌کند که تمام گروه‌های چهار کارت مساوی را دور بریزد، اما تجربه نشان می‌دهد که بهتر است این کار در اسرع وقت انجام شود. این تنها موردی است که تعداد کارت‌های موجود در بازی کاهش می یابد.

پایان بازی

بازی زمانی تمام می‌شود که بازیکنی از شر تمام کارت‌های خود خلاص شود. در دو حالت بازیکنان از شر تمام کارت‌های خود خلاص می‌شوند:

  • یا آخرین کارت‌های خود را به پشت قرار می‌دهد و بازیکن بعدی نمی‌گوید “اعتماد ندارم”
  • یا اینکه تمام کارت‌های خود را در یک ست چهارتایی در پایان یک راند دور می‌ریزد.

بعد از خلاص شدن از شر کارت‌هایش، دیگر در بازی شرکت نمی‌کند.

از آنجایی که یک کارت در شروع بازی کنار گذاشته‎ شد، سه کارت دیگر این رتبه تا پایان بازی در بازی باقی می‌مانند. بازنده آخرین بازیکنی است که با تمام شدن کارت بقیه، یک یا چند کارت را در دست دارد.

انواع بازی کارتی وریش

در برخی از کشورها یک حالت سوم نیز وجود دارد که بازیکنان مجاز آن را  انجام دهند:

در این حالت بعد از اینکه بازیکن  A بازی کرد، زمانی که نوبت بازیکن B شد او این حق را دارد که بگویید من اعتماد دارم و بازیکن A کارت‌های که به پشت روی میز گذاشته‎ است را در معرض دید قرار دهد. اگر کارت‌(هایی) که توسط بازیکن A بازی شده‎ است، برابر با رتبه‌ای باشد که A گفته‎ است نباشد، بازیکن B تمام کارت‌های روی میز را برمی‌دارد و به دست خود اضافه می‌کند. دور بعدی توسط بازیکن ‌C که بازیکن بعدی در جهت عقربه‌های ساعت است، شروع می‌شود. اما اگر کارت(های) کنار گذاشته‎ شده‎ توسط بازیکن A برابر با رتبه اعلام شده‎ باشد، همه آن کارت‌ها دور ریخته‎ می‌شوند و تا پایان بازی فعلی دیگر از آن‌ها استفاده‎ نمی‌شود. بازیکن B دور بعدی را آغاز می‌کند.

در این نسخه از بازی معمولاً بازیکنان مجاز نیستند مجموعه‌های چهار کارت مساوی را در طول بازی دور بیندازند. اما آن‌ها این امکان را دارند یک دور را با 4 کارت شروع کنند.

در یک نوع دیگر از بازی کارتی وریش، وقتی بازیکن آخرین کارت(های) خود را بازی می‌کند، بلافاصله بازی را ترک نکند. او باید تا پایان دور فعلی صبر کند و اگر نوبت بازی دوباره به او رسید، باید یا اعتماد کند (گزینه 3) یا اعتماد نکند (گزینه 1)، گزینه 2 ممکن نیست زیرا او کارت ندارد. اگر اشتباه انتخاب کند، کارت‌ها را برمی‌دارد و هنوز در بازی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *