همواره قبل از اینکه صاحب یک بیت کوین، اتریوم یا هر ارز دیجیتال دیگری بشوید باید جایی پیدا کنید که آنرا ذخیره و نگهداری کنید. به این محل، کیف پول (Wallet) گفته می شود. کیف پول در واقع با استفاده از یک کلید خصوصی (Private Key) امکان دسترسی شما را به آدرس بیت کوین تان را فراهم می کند که در واقع یک کلید عمومی (Public Key) است.
یک کیف پول ممکن است شامل چندین کلید خصوصی (مثلاً در ارزهای دیجیتالی مثل مونرو) باشد. از سوی دیگر ممکن است یک کاربر ارزهای دیجیتال یا سرمایه گذار این حوزه دارای چندین کیف پول باشد. کیف پول ها ممکن است روی کامپیوتر شما یا موبایل تان، یک دستگاه سخت افزاری یا حتی بر روی کاغذ باشند! در ادامه انواع مختلف کیف پول ها را بررسی می کنیم:
کیف پول های الکترونیکی (Electronic Wallets یا E-Wallets) ممکن است یک نرم افزار قابل دانلود باشند یا اینکه بر روی یک سرور در اینترنت قرار داشته باشند. اگر فایل باشند در واقع بر روی کامپیوتر یا فلش یا هارد دیسک شما ذخیره می شوند. اما اگر بر روی سرور یا آدرسی در اینترنت باشند، احتمالاً کاربر پسند تر هستند (به تخصص کمتری نیاز دارند). البته در این حالت شما باید به اندازه کافی به آن میزبان کیف پول تان در اینترنت اعتماد داشته باشید. در غیر اینصورت هیچ وقت کیف پول الکترونیکی خود را روی یک میزبان غیر معتبر (مثل یک سایت معمولی) نگهداری نکنید.
نصب کردن یک کیف پول روی کامپیوتر شما این امکان را در اختیارتان قرار می دهد که امنیت کلیدهایتان را خودتان به عهده داشته باشید. بیشتر کیف پول های نرم افزاری تنظیمات پیچیده ای ندارند و رایگان هستند. اما اشکال این شکل از کیف ها این است که نگهداری از آن ها سخت تر است و کل مسئولیت حفظ و تهیه پشتیبان و … به عهده خود شماست. اینکه مورد سرقت قرار بگیرید یا کامپیوترتان دچار مشکل شود ممکن است باعث از دست رفتن بیت کوین تان شود. اگر واقعاً دوست دارید از این روش استفاده کنید سایت بیت کوین امکان دانلود یک نرم افزار کیف پول پایه را از این آدرس فراهم کرده است. اما برای اینکه بتوانید استفاده کنید باید کل داده های ثبت و ضبط بیت کوین (دفتر کل بیت کوین) را ذخیره کنید و روی کامپیوترتان نگهداری کنید که در حال حاضر این اطلاعات در حدود 145 گیگابایت هستند.
بیشتر کیف پول های نرم افزاری امروز کیف پول های سبک یا اصطلاحا SPV هستند که با داشتن آنها نیازی به دانلود دفتر کل ندارید. برای مثال الکترام (Electrum) یک کیف پول بیت کوین SPV است که امکان ذخیره آفلاین بیت کوین را نیز به شما می دهد. اگزودوس (Exodus) نیز می تواند امکان دارایی های متنوع را با یک ظاهر نسبتاً پیچیده به شما ارائه کند. برخی کیف پول های دیگر نیز مشابه با جکس (Jaxx) نیز امکان نگهداری دارایی های دیجیتال متنوع تری ارائه می کند یا مثل کوپی (Copay) امکان ارائه اکانت مشترک را ایجاد می کند.
کیف پول های آنلاین یا Cloud Based (بر روی سرورهای ابری) راحتی کاربران در نگهداری ارزهای دیجیتال را بسیار بالاتر می برند. دسترسی شما به کیف پولتان تقریباً از طریق هر دستگاهی که بخواهید امکان پذیر خواهد بود. شما نیازی به دانستن مفاهیم زیادی ندارید و دسترسی شما با یک رمز عبور و نهایتاً ورود دو یا چند مرحله ای امکان پذیر خواهد بود.
شاید اشکال این روش برای برخی از افراد، عدم اطمینان و پایین بود امنیت کیف پول های آنلاین تلقی شود. برای حل این موضوع شما باید تنها از منابعی که اعتماد زیادی به آن دارید استفاده کنید. برخی از کیف پول های آنلاین و بزرگ دنیا عبارتند از کوین بیس (Coinbase)، بلاکچین (Blockchain) و زپو (Xapo).
کیف پول های موبایلی در واقع اپلیکیشن های موبایلی هستند که بیشتر زمانی کارکرد دارند که شما بخواهید خریدی را با استفاده موبایل خودتان پرداخت کنید (با فرض اینکه فروشگاه پذیرای بیت کوین باشد). بیشتر کیف پول هایی که در بخش قبل توضیح داده شده کیف پول موبایلی نیز دارند. اما علاوه بر موارد فوق آبرا (Abra)، ایربیتز (Airbitz) و برد (Bread) نیز از جمله کیف پول های موبایلی هستند.
کیف پول های سخت افزاری معمولاً دستگاه های کوچکی هستند که مثل فلش به کامپیوتر وصل می شوند و امکان انجام مبادله بیت کوینی را به شما می دهند. با توجه به اینکه این دستگاه ها آفلاین هستند و ارتباط شان با اینترنت قطع است، معمولاً امنیت به شدت بالایی دارند. اما از سویی ممکن است به سرقت بروند یا گم شوند. برخی از سرمایه گذاران بزرگ بیت کوین، منابع بیت کوین خود را بر روی سخت افزار و در اماکن فیزیکی مطمئنی مثل صندوق امانات بانکی نگهداری می کنند.
شاید آسان ترین کیف پول، کیف پول های کاغذی باشند که بر روی کلید خصوصی و عمومی آدرس یک بیت کوین چاپ شده است! برخی از سرویس ها شبیه به والت جنریتور (WalletGenerator) به سادگی امکان ایجاد آدرس جدید و چاپ آن بر روی کاغذ را می دهند. این روش نیز شبیه به روش قبلی است و باید آن را در جای مطمئنی نگهداری کرد.
این موضوع کاملاً نسبی است و بستگی به کیف پول و نوع کیف پول انتخابی تان دارد. اگر حجم زیادی از بیت کوین دارید، مطمئن ترین راه نگهداری در کیف پول سخت افزاری و نگهداری آن در یک مکان امن (مثل بانک) است. اما کیف پول های بزرگ آنلاین که خود را در طی سالیان گذشته ثابت کرده اند نیز می توانند روش های خوبی برای نگهداری بیت کوین های شما باشند. معامله گران بیت کوین معمولاً ترکیبی از این دو را مورد استفاده قرار می دهند. یعنی بخشی را که سرمایه گذاری کرده اند به صورت سخت افزاری و بخشی را که معامله می کنند بر روی پلت فرم های معامله بیت کوین نگهداری می کنند.
آی مون (imoon) یک توسعه دهنده بازی کازینویی است که از سال 2021 فعالیت خود…
پلی مارکت (PolyMarket) یکی از بزرگترین پلتفرمهای پیش بینی غیرمتمرکز است که بر روی بلاکچین…
پویان مختاری (Pooyan Mokhtari) اینفلوئنسر و خواننده ایرانی است و به خاطر زندگی بسیار لاکچری…