بازی کارتی پیکت

آموزش بازی کارتی پیکت (Piquet)

به این مطلب از سری مطالب آموزش بازی‌های کارتی و مناسب دورهمی در سایت بخت خوش آمدید. در این مطلب ما نحوه کامل انجام بازی کارتی پیکت (Piquet) را پوشش خواهیم داد. مقاله را با توضیح مفهومات عمومی این بازی و نحوه انجام آن شروع می‌کنیم، سپس جزئیات بیشتری از بازی را بیان می‌کنیم.

بازی کارتی پیکت (Piquet)

بازی کارتی پیکت (Piquet)، یک بازی سرگرم کننده و چند سبکی است که با 2 بازیکن انجام می‌شود. کسب امتیاز در این بازی، از طریق ترکیب کارت و گرفتن ترکیب دست وسط اتفاق می‌افتد. برای انجام بازی شما نیاز به 32 کارت دارید که این 32 کارت شامل کارت‌های آس، شاه، بی بی، سرباز و 10، 9، 8 و 7 خال‌های پیک و خشت و دل و گشنیز می‌شود. همچنین باید یک خودکار و کاغذ در طول بازی در دسترس داشته باشید تا امتیازات 2 بازیکن ثبت شود.

یکی از بازیکنان نقش دیلر را بر عهده می‌گیرد و به خودش و بازیکن دیگر هر کدام 12 کارت می‌دهد. توزیع کارت در مجموعه‌های 2 یا 3 کارتی صورت می‌گیرد. مثلا ابتدا 2 کارت خودش بعد 2 کارت رقیبش الی اخر. یا ابتدا 3 کارت خودش بعد 3 کارت رقیبش و … .

در نهایت پس از اینکه دیلر به هر بازیکن، 12 کارت داد، 8 کارت در دست او باقی خواهد ماند. این 8 کارت باقی مانده در وسط میز قرار می‌گیرد.

هدف از انجام بازی کارتی پیکت

هدف بازی کسب بیشترین امتیاز از شش دست بازی است که انجام می‌شود. امتیازها از طریق ترکیب کارت‌ها و برنده شدن دست وسط، به دست می‌آیند.

رتبه کارت‌ها در بازی کارتی پیکت

در بازی کارتی پیکت، رتبه بندی کارت‌ها به این صورت است که در هر خال، کارت آس بالاترین رتبه را دارد، سپس شاه، بعد بی بی، بعد سرباز و سپس 10 و 9 و 8 و 7 در رتبه‌های بعدی.

انجام بازی

یک سری ترکیب کارت‌ها در این بازی وجود دارد که باعث می‌شود بازیکنان امتیاز کسب کنند. در ادامه در رابطه با آن‌ها توضیح خواهیم داد.

ترکیب‌های پوینت (Point)

ترکیب‌هایی که امتیاز کسب می‌کنند، ترکیب‌های پوینت (Point) هستند که به بازیکنی می‌رسد که بیشترین کارت را با یک خال دارد.

ترکیب‌های Sequence (توالی)

امتیاز Sequence (توالی) به بازیکنی می‌رسد که طولانی‌ترین دنباله کارت‌ها را به ترتیب و در خال یکسان دارد. طول یک توالی، باید حداقل سه کارت باشد.

ترکیب‌های ست (Set)

امتیازهای ست (Set) به بازیکنی می‌رسد که کارت‌های بالاترین رتبه را در یک مجموعه چهارتایی یا سه‌تایی داشته باشد.

مراحل انجام بازی

در طول مرحله‌‌ی “برنده شدن دست وسط”، امتیازات از طریق شروع یک دست، برنده یک دست که رقیب شروع کرده است، برنده شدن دست آخر و برنده شدن بیشترین تعداد دست بدست می‎‌آید.

تعویض کارت‌ها

هر بازیکن یک فرصت دارد که کارت‌هایش را با کارت‌هایی که پس از توزیع در دست دیلر باقی مانده بود و در وسط میز گذاشته شده بود، تعویض کند.

بازیکنی که دیلر نیست اول می‌تواند کارت‌هایش را با کارت‌های باقیمانده تعویض کند، او می‌تواند بین 1 تا 5 کارت از بین کارت‌هایش را با آن کارت‌ها تعویض کند. سپس بازیکنی که دیلر بوده است، می‌تواند کارت‌هایش را با کارت‌هایی که باقیمانده است، تعویض کند.

مرحله‌ی مشخص کردن ترکیب کارت‌ها

بازیکنی که دیلر نبوده است، اول باید ترکیب‌هایی که در دستش ساخته است را مشخص کند و تلاش کند که امتیاز کسب نماید. در هر دسته‌بندی، فقط بازیکنی که بهترین ترکیب را داشته باشد برای آن دسته بندی امتیاز می‌گیرد.

پس از اینکه بازیکنی که دیلر نبوده است، برای یک دسته بندی وضعیت خود را مشخص کند، دیلر یکی از این 3 حالت را پیش خواهد گرفت و آن را اعلام خواهد کرد. خوب، غیرخوب یا مساوی.

منظور از خوب این است که ترکیب بازیکنی که دیلر نبوده است بهتر است و او امتیاز کسب می‌کند. از طرفی، منظور از غیرخوب این است که ترکیب دیلر بهتر است و بازیکنی که دیلر نبوده است، برای آن ترکیب امتیاز کسب نمی‌کند. و در آخر منظور از مساوی نیز این است که برای اینکه برنده مشخص شود، اطلاعات دیگری لازم است.

زمانی که هر دو بازیکن، دارای یک ترکیب Point برابر باشند، بازیکنی که ارزش کارت‌های بالاتری در خال امتیاز داشته باشد، برنده می‌شود. ارزش‌ها به شکلی که در ادامه گفته‌ایم، به کارت‌ها داده می‌شود:

کارت آس 11، کارت شاه و بی بی و سرباز و ده، هر کدام 10 و کارت شماره نه، 9، کارت شماره هشت، 8 و کارت‌های هفت نیز به اندازه 7 ارزش دارند.

همچنین هنگامی که هر دو بازیکن، دارای یک ترکیب توالی (Sequence) برابر باشند، بازیکنی که با کارت با رتبه بالاتر توالی را شروع کرده است، برنده خواهد بود.

وقتی هم که هر دو بازیکن، دارای یک ترکیب ست (Set) برابر باشند، بازیکنی که کارت رتبه بالاتری در یک ست داشته باشد برنده است. یک ست باید دارای رتبه 10 یا بالاتر باشد.

مرحله برنده شدن دست وسط

بعد از اینکه بازیکنی که دیلر نبود، ترکیب خود را مشخص کرد، سپس او یک کارت را در وسط میز بعنوان اولین کارت دست وسط قرار خواهد داد. پیش از اینکه دیلر کارتی را بر روی دست وسط بازی کند، او نیز ترکیب کارت‌های خود را مشخص خواهد کرد. زمانی که دیلر نیز مشخص کرد، سپس او یک کارت را بر روی دست وسط بازی می‌کند بازیکنان باید تا جایی که امکانش وجود دارد، کارتی بازی کنند که خال یکسان با اولین کارت دست داشته باشد. سپس در دست وسط، بازیکنی که کارتش رتبه بالاتری داشته باشد و خالش نیز یکسان با خال اولین کارت دست باشد، برنده دست وسط خواهد بود. بازیکنی که یک دست را برنده می‌شود، اولین کارت دست بعدی را بازی خواهد کرد.

برای مثال فرض کنید یک بازیکن 9 دل وسط بگذارد، بازیکن بعدی باید اگر کارت دل در دستش دارد، حتما کارت دل بازی کند. مثلا فرض کنید این بازیکن دوم 10 دل بازی کند. این بازیکن، برنده دست وسط خواهد بود. زیرا رتبه کارت 10 از رتبه کارت 9 بالاتر است. و همینطور اولین کارت دست وسط، خال دل داشت و این کارت 10 نیز خال دل می‌باشد.

قوانین بازی کارتی پیکت

اگر پس از توزیع کارت توسط دیلر، مشخص شود که یکی از 2 بازیکن، هیچ کارت چهره‌ای یعنی شاه یا بی بی یا سرباز، دریافت نکرده‌اند، این حالت بعنوان کارت بلانچ (Carte Blanche) شناخته می‌شود. کارت بلانچ باید بلافاصله توسط بازیکن اعلام شود و به حریف نشان داده شود. ده امتیاز برای کارت بلانچ به بازیکنی که این وضعیت را دارد، تعلق می‌گیرد و سپس بازی با تعویض کارت ادامه می‌یابد.

در صورتی که یک بازیکن در مرحله مشخص کردن ترکیب‌ها، پیش از اینکه بازیکن دیگر هیچ امتیازی کسب کند، به امتیاز 30 برسد، این بازیکن بعنوان پاداش یا بونس 60 امتیاز دریافت خواهد کرد که این حالت بعنوان ریپیکت (Repiquet) شناخته می‌شود.

اگر یک بازیکن پس از اینکه به مرحله‌ی “برنده شدن دست وسط” رفتند، پیش از اینکه بازیکن دیگر هیچ امتیازی بگیرد، بتواند به امتیاز 30 برسد، آنگاه او بعنوان پاداش 30 امتیاز می‌گیرد که بعنوان پیکت (Piquet) شناخته می‌شود.

در صورتی که در حین مرحله‌ی اعلام ترکیب، برای پوینت یا توالی، یک مساوی فراخوانده شود و یا در ارزش امتیازات یا رتبه‌ی توالی‌ها تساوی رخ دهد، برای آن دسته بندی به هیچ بازیکنی امتیاز اعطا نخواهد شد.

امتیازات

  • کارت بلانچ: 10 امتیاز
  • پوینت: به تعداد کارت‌ها در طولانی ترین خال
  • توالی: تعداد کارت‌ها در توالی (حداقل باید یک توالی 3 کارت را داشته باشد.)
  • ست 4: 14 امتیاز
  • ست 3: 3 امتیاز
  • ریپیکت (30-0): 60 امتیاز
  • اولین کارت دست وسط: 1 امتیاز
  • برنده شدن دستی که حریف شروع کرده است: 1 امتیاز
  • برنده شدن آخرین دست: 1 امتیاز
  • بیشترین تعداد دست: 10 امتیاز
  • برنده شدن تمامی 12 دست: 40 امتیاز
  • پیکت (30-0): 30 امتیاز

برنده شدن در بازی

این روند انجام بازی کارتی پیکت که در بالا گفتیم، باید 6 بار انجام شود. یعنی 6 بار کارت توزیع شود و بازیکنان از طریق مراحل مختلف به کسب امتیاز بپردازند. در نهایت پس از 6 دور بازی، بازیکنی که بیشترین امتیاز را داشته باشد، برنده بازی خواهد بود.

حرف آخر

در این مطلب بصورت کامل، قوانین بازی کارتی پیکت (Piquet)، نحوه انجام این بازی، نحوه توزیع کارت و محاسبه امتیاز و مشخص کردن برنده را توضیح دادیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و همچنین از انجام این بازی در دورهمی‌هایتان لذت ببرید. اگر علاقه به تماشای آموزش ویدئویی این بازی جذاب و مهیج دارید، می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *