شت هد

آموزش بازی کارتی شت هد (SHITHEAD)

بازی کارتی شت هد (SHITHEAD)، یک بازی سرگرم کننده است که برای 2 تا 5 بازیکن با هر سنی مناسب می‌باشد. این بازی بسیار شبیه بازی کارتی وندتیا (Vändtia) است.

کارت‌ها

برای انجام این بازی از یک عرشه 52 کارتی استاندارد استفاده کنید. هدف از انجام بازی این است که زودتر از بازیکنان دیگر، کارت‌های دستتان را بازی کنید.

رتبه بندی کارت‌ها در این بازی از بالا به پایین به شرح زیر است: 2، آس، شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2.

همانطور که می‌بینید کارت شماره 2 در رتبه بندی کارت ها در بازی کارتی شت هد هم در بالاترین جایگاه جای گرفته است و هم در پایین‌ترین جایگاه. یعنی با توجه به موقعیت، این کارت می تواند رتبه‌ای بالاتر از آس داشته باشد یا رتبه‌ای پایین‌تر از کارت شماره 3.

نام‌های دیگر این بازی عبارتند از دست چین یا چاینا هند (China Hand)، کارما (Karma)، قصر یا پالاس (Palace) و اسلاید 10-2 یا تن تو (Ten-Two Slide).

توزیع کارت بین بازیکنان توسط دیلر

انتخاب اولین دیلر در بازی بصورت تصادفی و رندوم است و یکی از بازیکنان انتخاب می شود. در دست‌های بعدی نقش دیلر به نفر سمت چپ دیلر فعلی می رسد.

نحوه پخش کارت بین بازیکنان به این صورت است:

  1. ابتدا 3 کارت به هر بازیکن، رو به پایین، 3 کارت در کنار هم ردیف می شوند.
  2. سپس 3 کارت به هر بازیکن، رو به بالا، در یک ردیف در بالای ردیف قبلی.
  3. در آخر، پخش کارت بصورت یکی یکی بین بازیکنان، رو به پایین، تا زمانی که هر بازیکن 3 کارت جدید دریافت کند.

در انتهای توزیع کارت هر بازیکن باید 9 کارت، شامل 6 کارت رو به پایین و 3 کارت رو به بالا، باید داشته باشد.

3 کارت رو به بالا باید در یک ردیف دقیقا بر روی یکی از ردیف‌های رو به پایین قرار بگیرند.

کارت‌هایی که در دست دیلر باقی می ماند، عرشه‌ی سهام هستند که در ادامه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

انجام بازی شت هد

بازیکنان 3 کارتی که رو به بالا است را بعنوان کارت‌های دست خود برمی دارند. اگر بازیکنی از 3 کارت دست خود راضی نبود، می تواند آن را با یکی از ردیف‌های رو به پایین عوض کند. البته نمی‌تواند ردیف رو به پایین را ببینند.

پس از اینکه بازیکن تصمیم گرفت کدام 3 کارت را بعنوان 3 کارت دست خود برمی دارد، دیگر اجازه نگاه کردن به کارت های رو به پایین ندارد.

اولین بازیکنی که 3 کارت رو به بالا دریافت کرد، شروع کننده‌ی بازی خواهد بود.

اولین بازیکن، کارت اول را با هر رتبه‌ای بازی می کند. همچنین بازیکن می تواند چند کارت هم‌رتبه را همراه با هم بازی کند.

در دست بازیکن همیشه باید 3 کارت باشد، بنابراین به تعداد کارت‌هایی که از دستش بازی کرد، از عرشه سهام کارت می کشد و دوباره تعداد کارت های دستش را به 3تا می رساند.

نوبت بازی در جهت حرکت عقربه های ساعت می چرخد.

وقتی نوبت به بازیکنان بعدی می رسد، باید برای بازی کردن کارت به رتبه آخرین کارتی که توسط بازیکن قبلی بازی شده است توجه کند. رتبه کارت‌ یا کارت‌هایی که او بازی می کند یا باید برابر با رتبه آخرین کارت باشد یا رتبه‌اش بیشتر باشد.

بازی در دور میز ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که نوبت یک بازیکن برسد که نتواند کارتی بالاتر یا برابر با آخرین کارت بازی کند.

در صورتی که نوبت به چنین بازیکنی رسید و او نتوانست یا نخواست بازی کند (در دستش کارت وجود داشته باشد)، باید تمام کارت‌هایی که تا آنجا بر روی میز بازی شده‌اند را بردارد و در دست خود قرار دهد. سپس نوبت او به اتمام می‌رسد. بازیکنِ بعدِ او باید کارت جدید بازی ‌کند و هر کارت یا کارت‌هایی را می‌تواند بازی کند.

ته کشیدن کارت‌های عرشه‌ی سهام

کارت‌های دستِ بازیکن باید حداقل 3 کارت باشد، اما اگر عرشه سهام کارت‌هایش به اتمام رسید، دیگر بازیکنان نمی‌توانند از آنجا کارتی به دستشان اضافه کنند و ممکن است تعداد کارت دستشان کمتر از سه‌تا شود.

زمانی که کارت‌های دست بازیکن کاملا به اتمام رسید و دیگر کارتی هم در عرشه سهام نبود آنگاه بازیکن می‌تواند از کارت‌هایی که به صورت رو به پایین بر روی میز دارد استفاده کند. تا اینجای بازی که بازیکن کارت در دستش برای بازی داشته است، حق اینکه کارت‌های رو به پایین را نگاه کند را بردارد را نداشت.

کارت‌های ویژه‌ی بازی کارتی شت هد

کارت‌های ویژه در این بازی کارت‌های شماره 2 و کارت‌های شماره 10 هستند.

ویژه بودن کارت شماره 2 این است که این کارت را می توان بر روی هر کارتی بازی کرد و هر کارتی را نیز می توان بر روی کارت شماره 2 بازی کرد.

اما ویژه بودن کارت شماره 10 این است که بر روی هر کارتی می توان آن را بازی کرد. و اگر بازی شود، تمام کارت‌های بازی‌شده حذف می شود. همچنین بازیکنی که این کارت را بازی کرده است، یک نوبت دیگر نیز خواهد داشت که کارت یا کارت‌های دیگری را بازی کند. اما باید کارتی که بازی می‌کند یا 10 باشد یا دارای رتبه‌ی بالاتر از 10.

همچنین در صورتی که یک بازیکن 4 کارت از یک رتبه را در دست خود داشته باشد، یا 3 کارت از یک رتبه را در دست خود داشته باشد و کارت چهارم از این رتبه در بالای کارت‌های بازی‌شده قرار داشته باشد، آنگاه این بازیکن با بازی کردن این چند کارت برابر همراه با هم، باعث پاک شدن تمام کارت‌های بازی‌شده از روی میز می شود. این بازیکن نوبت دیگری را نیز برای بازی کردن جایزه می گیرد که باید با کارت یا کارت‌هایی بازی کند که رتبه‌ی بالاتری نسبت به مجموعه قبلی داشته باشند.

پایان بازی جذاب شت هد

در ادامه ببینیم پایان این بازی جذاب چطور رقم می خورد.

برای پایان خوردن بازی باید 3 بخش مختلف را بررسی کنیم.

در صورتی که شما از تمام کارت‌های دست خود و روی میز خلاص شدید، یعنی در بازی نباخته‌اید. فعلا از بازی خارج می شوید و منتظر می مانید تا بقیه بازیکنان نیز (بجز آخرین نفر)، کارت‌های خود را تمام کنند. بازیکنی که آخر از همه کارت در دستش داشته باشد و بقیه بازیکنان کارت‌هایشان را تمام کرده باشند، بازنده بازی است و به دیگران باید بستنی دهد یا هر کار دیگری که به نفع دیگر بازیکنان باشد.

ورژن‌های مختلف بازی کارتی شت هد

بازی کارتی شیت هد نیز مانند بسیاری از بازی‌های کارتی دیگر، انواع مختلفی دارد. هر نسخه‌ای از این بازی در برخی قوانین با نسخه استاندارد متفاوت است. در ادامه برخی از این ورژن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

نسخه‌ی جوکرها

در نسخه‌ی جوکرها، 8 جوکر نیز به کارت‌های بازی اضافه می شوند. این کارت ها در بین کارت های دیگر در دست بازیکنان مختلف قرار می گیرند.. هر زمانی که یک بازیکن کارت جوکر بازی کند، جهت چرخش بازی را برعکس می کند.

هر جوکر را بر روی جوکر دیگر می توان بازی کرد و فقط هم جوکر را می توان بر روی یک جوکر بازی کرد.

تفاوت در توزیع کارت

با تغییر در نحوه توزیع کارت، نسخه‌ی جدیدی از بازی بوجود می‌آید.

برای مثال یکی از روش‌های مرسوم توزیع کارت در این بازی که نسخه جدیدی از شت هد را بوجود می آورد، به این صورت است:

دیلر یک ردیف 3 کارته‌ی رو به پایین به هر بازیکن می دهد. سپس به هر بازیکن 6 کارت دیگر می دهد. بازیکنان می تواند از بین این 6 کارت و ردیف کارت روی میز، 3 کارت را برداند و بازی را با آن 3 کارت شروع کنند.

نحوه انتخاب برنده

همانطور که در نسخه اصلی بازی توضیح دادیم، در نسخه‌ی استاندارد، بازیکنان به دنبال بازنده بازی هستند. اما در یکی از نسخه‌ها بازی برای تعیین برنده انجام می شود.

اولین بازیکنی که کارت‌هایش را تمام کند، برنده بازی این نسخه از بازی کارتی شت هد خواهد بود.

همچنین برخی با این تنوع بازی را انجام می دهند که هم برنده مشخص می شود و هم بازنده. در انتها بازنده بازی، برای برنده یک کار انجام می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *