سافت فورک

سافت فورک چیست؟ (Soft Fork)

سافت فورک به تغییر در پروتکل بلاکچین گفته می شود که «پس سازگاری (Back Compatibility)» یا «سازگاری عقب رو» داشته باشد. به این معنا که بعد از این این تغییر اگر یکی از اعضای موجود در شبکه یا نودها (Nodes) آپدیت نشده باشد، تا وقتی قواعد بلاکچین را رعایت کند، همچنان قادر به پردازش تراکنش ها شامل اعتبارسنجی (Validation) و صحت سنجی (Verification) تراکنش ها و اضافه کردن بلوک های جدید به بلاکچین خواهد بود. (انشعاب یا Fork چیست؟)

هارد فورک
در یک سافت فورک نودهای قدیمی تر، همچنان قادر به پردازش تراکنش ها و اضافه کردن بلوک ها به شبکه خواهند بود به شرطی که قوانین جدید را رعایت کنند (بر خلاف هارد فورک Hard Fork). در غیر اینصورت بلاکچین از پذیرش بلوک های جدید توسط این نودها خودداری خواهد کرد.

مشابه با تصویر فوق، فرض کنید که یک سافت فورک قرار است سایز بلوک را از 5 مگابایت به 3 مگابایت کاهش دهد. نودهای قدیمی تر همچنان قادر خواهند بود که تراکنش ها را پردازش کنند و بلوک های جدید را که کمتر از 3 مگابایت هستند به بلاکچین اضافه کنند. اما اگر یک نود آپدیت نشده، تلاش کند که بلوکی با سایزی بیش از 3 مگابایت به شبکه اضافه کند، نودهای دیگر موجود در شبکه از پذیرش آن خودداری خواهند کرد. این روش باعث می شود که نودهای قدیمی تر موجود در شبکه تلاش کنند تا خود را همواره با قوانین جدید بلاکچین آپدیت نگه دارند.

سافت فورک های بیت کوین

دو مثال رایج برای سافت فورک های صورت گرفته روی بلاکچین بیت کوین وجود دارد:

  • سافت فورک BIP66: یک سافت فورک برای اعتبارسنجی امضای شبکه‌ی بیت ‌کوین بود.
  • سافت فورک P2Sh: یک سافت فورک برای اضافه کردن قابلیت آدرس‌های چند امضایی بر روی شبکه‌ی بیت کوین بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *