آشنایی با پروتکل های VPN قسمت دوم

در قسمت قبلی با عنوان آشنایی با پروتکل های VPN، پنج تا از مهم ترین پروتکل های رایج را بررسی کردیم.

در این قسمت قصد داریم 2 پروتکل جدید را به شما معرفی کنیم که مثل 5 تای قبل رایج نیستند اما به هر حال در این کارزار نقش ایفا می کنند. با توجه به این که احتمال دادیم کمتر نامشان را شنیده باشید، یک مطلب جداگانه برای آن در نظر گرفتیم.

SoftEther؛ جدید و جذاب

پروتکل SoftEther یک نرم افزار وی پی ان چند پروتکله متن باز است. این نرم افزار در ابتدا یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه تسوکوبا بود ولی حالا به وی پی انی تبدیل شده که توسط میلیون ها کاربر به کار گرفته می شود. مهم ترین دلیل گسترش آن، رایگان بودن و قابل اجرا بودن در سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس، اندروئید، FreeBSD و سولاریس است. در ضمن چند پروتکل مختلف را پشتیبانی می کند: OpenVPN، EtherIP، SSTP، L2TP/IPSec و … .
شما می توانید این نرم افزار را در سیستم عامل موردنظرتان اجرا کنید و انتخاب کنید که از کدام پروتکل بهره خواهید گرفت. همین انعطاف و همخوانی با چند پلتفرم باعث شده این نرم افزار به سرعت رشد کند و محبوب شود. در SoftEther از رمزنگاری 256 بیتی AES استفاده شده که یکی از امن ترین گونه های رمزنگاری در دسترس است. بدین ترتیب شما یک وی پی ان سریع و منعطف در اختیار دارید که جدید است و هنوز به شهرت OpenVPN دست پیدا نکرده ولی یک جایگزین مورداعتماد است. چون از نظر عملکرد و امنیت گزینه های جالب توجهی در اختیار شما قرار می دهد.

اختصاصی مجله بخت و اقبال

WireGuard؛ سبک و در مسیر تکامل

پروتکل WireGuard  یک پروتکل وی پی ان جدید و خلاقانه است. این پروتکل برای بهینه کردن عملکرد ایجاد شده است. وایرگارد یک پروژه سبک از نظر پایه کد است. هدف از شروع این پروژه، ایجاد یک جایگزین برای IPSec بود که سبک تر، سریع تر و قابل اتکاتر باشد. در ابتدا این پروتکل برای لینوکس منتشر شد ولی کم کم در دسترس کاربران سایر پلت فرم ها هم قرار می گیرد. مهم ترین ویژگی وایرگارد، سادگی آن است. اینجا فقط با یک بسته کریپتوگرافیک طرف هستیم و این یعنی طراحی ساده است و حفره های امنیتی کمتری دارد. حتی این سادگی در انتخاب الگوریتم هم وجود دارد. بنابراین باگ های امنیتی کمتری در حال و آینده ایجاد می شوند. البته به یاد داشته باشید که وایرگارد هنوز کامل نیست. تیم فنی پروژه در حال فعالیت است تا به نسخه ای کامل و با ثبات برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *