ترون TRX

ترون (TRX) چیست؟

ترون (TRON) که با نماد TRX شناخته می شود یک ارز دیجیتال و پلت فرم مبتنی بر بلاکچین و غیرمتمرکز با هدف ساختن یک سیستم محتوای رایگان و جهانی است که دسترسی ساده و به صرفه برای محتوای دیجیتال فراهم کند.

ترون در سپتامبر سال 2017 توسط یک شرکت غیر انتفاعی مستقر در سنگاپور به نام «بنیاد ترون» ایجاد شد. این شرکت توسط جاستین سان (مدیرعامل) هدایت می شود که یک چینی است و تیم اختصاصی فنی برای توسعه این ارز در شرکت مستفر است. در این مطلب به بررسی این ارز دیجیتال می پردازیم.

جاستین سان
جاستین سان بنیانگذار ارز ترون، متولد سال 1990 میلادی است. او در حال حاضر مدیرعامل شرکت بیت تورنت است.

رمزارز ترون چیست؟

ترون (TRON) را شاید بتوان نسل بعدی تکنولوژی پلت فرم های اشتراک گذاری محتوا در نظر گرفت. ترونیکس (Tronix) واحد پایه حساب ها در بلاکچین ترون است. در واقع ترونیکس ارزی است که به شما اجازه پرداخت و دریافت پول را در ازای محتوا (یا هر چیز دیگری) می دهد.

به این ترتیب کاربرانی که به شبکه های اجتماعی، شرط بندی آنلاین و سایر فرمت های سرگرمی آنلاین علاقمند هستند، استفاده از ترون خیلی به راحتی کارشان کمک می کند. با استفاده از اکوسیستم ارز ترون شما نه تنها می توانید محتوا را با افراد دیگر به اشتراک بگذارید، بلکه در ازای این کار می توانید پول یا حق الزحمه خود را نیز دریافت کنید. این مدل دقیقاً بر خلاف مدل سنتی فیس بوک و شبکه های اجتماعی دیگر است که بدون اینکه شما منافعی از اطلاعات خود ببرید، کمپانی هایی نظیر فیس بوک با استفاده از داده شما و تبدیل آن به تبلیغات هدفمند به کسب سود می پردازند.

وقتی شما از ارز ترون استفاده می کنید، کنترل داده و اطلاعات شما در اختیار خود شماست و در ازای آن پول دریافت می کنید.

مزایای استفاده از ارز ترون (TRON)

شبیه به هر ارز دیجیتال دیگری، ترون نیز با تکیه بر برخی از مزایایی که پیشتر توسط سایر ارزها وجود نداشت شکل گرفت است. ارزهای مختلف و متنوعی نظیر بیت کوین کش، ریپل، تتر، استلار، مونرو و … در شمار ارزشمندترین ارزهای دیجیتال در دنیا قرار دارند. ترون نیز در جمع 20 کوین با ارزش دنیاست. در ادامه مزایایی که باعث شده است که ترون به جایگاه فعلی خود در دنیا برسد را مرور می کنیم.

مالکیت محتوای خود

شاید مهمترین ویژگی ترون را بتوان مالکیت هنرمندان، تولیدکنندگان حرفه ای محتوا یا به طور کلی تولید کنندگان محتوا روی محتوای خود دانست. ترون در حال هدایت جنبشی است که برخی حتی از آن با عنوان وب 3 یاد می کنند که قرار بود اینترنت ی شبکه باز غیرمتمرکز باشد.

بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا (به طور خاص شبکه های اجتماعی) سعی کردند رفتار عکسی داشته باشند و تلاش کنند که داده ها را تا حد ممکن متمرکز کنند تا بتوانند از آن کسب درآمد کنند. در وب سه، ترون قدرت را مجدداً در اختیار تولید کنندگان محتوا قرار می دهد تا بتوانند نسبت به محتوای خود کنترل داشته باشند.

در واقع با استفاده از ویژگی های موجود در بلاکچین و تکنولوژی همتا به همتا (P2P) در شبکه، ترون تلاش می کند تا شکاف بین تولید کنندگان محتوا و کاربران استفاده کننده از محتوا را با حذف واسطه (middleman) پر کند. نتیجه این تکنولوژی کاهش هزینه برای استفاده کننده از محتوا و بهبود دریافت هزینه برای تولید کنندگان محتوا از طریق دریافت رسیدهای مستقیم است که شرایط برد-برد برای تولید کننده و مصرف کننده محتوا ایجاد می کند و همانطور که گفته شد بر خلاف شبکه های اجتماعی سنتی، شما در ازای داده و اطلاعات خود پول دریافت می کنید.

سرعت تراکنش ها

بنا به ادعای توسعه دهندگان رمزارز ترون، شبکه ترون قابلیت پردازش 2000 تراکنش در ثانیه را دارد که مزیت بزرگ در قیاس با ارزهایی مثل بیت کوین و اتریوم به شمار می رود.

قرارداد هوشمند

از نگاه توسعه دهندگان نرم افزار، ترون ترون به نوعی توسعه یافته است که امکان استفاده از زبان های سطح بالا برای قراردادهای هوشمند را می دهد. این بدان معناست که برنامه نویس ها در آینده قادر خواهند بود تا با استفاده از هر زبانی که دلشان خواست برنامه های کامپیوتریشان را روی طراحی متن باز موجود توسعه دهند.

خرید بیت تورنت توسط ترون

در سال 2018 بنیاد ترون که توسعه دهنده ارز ترون (TRX) است، شرکت رین بری (Rainberry Inc) را که توسعه دهنده پروتکل همتا به همتای بیت تورنت و نرم افزار های BitTorrent و μTorrent است را به طور کامل خریداری کرد. در پی این خرید برام کوهن مدیرعامل بیت تورنت این مجموعه را ترک کرد و جاستین سان جایگاه مدیرعاملی بیت تورنت را به عهده گرفت.

ترون و بیت تورنت
ترون با خرید بیت تورنت، به دنبال تشکیل بزرگترین اکوسیستم غیرمتمرکز محتوا در دنیاست.

شرکت بیت تورنت (BitTorrent) از سال 2017 به شرکت رین بری (Rainberry Inc) تغییر نام داد. آنطور که در اخبار منتشر شد، ترون با پرداخت 140 میلیون دلار بیت تورنت و دارایی های آن را خریداری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *