اتوری

آموزش بازی کارتی اتوری (Etori)

بازی کارتی اتوری (Etori) یک بازی تریک تیکینگ (trick-taking) که در ژاپن بازی می‌شود و نحوه انجام آن بسیار شبیه بازی کان است. ما در این مطلب بخت به آموزش بازی کارتی اتوری می‌پردازیم.

بازیکنان در اتوری

این بازی به‌صورت گروهی بازی می‌شود و می‌توان آن را 4 یا 6 نفره بازی کرد. هم‌گروهی‌ها روبروی هم می‌نشینند. کارت‌ها توسط هر دو عضور یک گروه پخش می‌شود که به آن دلال می‌گویند. همیشه 4 بازیکن فعال وجود دارد. در بازی 6 نفره، دلال‌ها بازی نمی‌کنند.

هم گروهی‌ها در این بازی به صورت تصادفی انتخاب می‌شود. در یک بازی 6 نفره، روی شش چوب از 1 تا 6 نوشته می‌شود. بازیکنی که چوب شماره 1 را می‌کشد می‌تواند هر جایی بنشیند. بازیکنی که چوب شماره 2 را می‌کشد در سمت راست او می‌نشیند و به همین ترتیب نشتسن ادامه می‌یابد. شماره 1 و 4، شماره 2 و 5، شماره 3 و 6 هم‌گروهی هستند. اولین دلال‌ها شماره 3 و 6 هستند.

در یک بازی چهار نفره، 4 چوب وجود دارد که روی آن اعداد 1 تا 4 نوشته شده‌اند. صندلی‌ها مانند بازی 6 نفره تعیین می‌شوند. هم گروهی‌ها‌ شماره 1 و 3 و شماره 2 و 4 هستند. اولین گروه شماره 2 و 4 هستند.

در دست دوم و بعدی، دلالان بازنده دست قبلی هستند. بنابراین در بازی 6 نفره، برندگان دست قبلی با دلالان دست قبلی بازی می‌کنند و بازنده‌ها کارت‌ها را پخش می‌کنند.

کارت‌ها در بازی اتوری

در بازی اتوری از یک بسته ورق 52تایی استفاده می‌شود. کارت‌های هر خال از بالاترین رتبه به پایین‌ترین به صورت زیر رتبه‌بندی می‌شوند:

  • آس، شاه، بی بی، سرباز، 10، 9، 8، 7، 6، 5، 4، 3، 2

آس، شاه، بی بی و سرباز همه خال‌های کارت تصویر نامیده می‌شوند. در هر بازی 16 کارت تصویر وجود دارد. هدف در این بازی گرفتن هر چه بیشتر کارت تصویر است.

همچنین قبل از شروع بازی به هر گروه پنج چیب برای شمارش امتیاز داده می‌شود.

تعیین خال حکم

در اولین دست، خال حکم پیک است مگر اینکه دیلرها تصمیم بگیرند آن را تغییر دهند که باید قبل از پخش کارت‌ها تعیین شود.

در‎ دست دوم و بعدی، خال حکم مانند دست اول تعیین می‌شود مگر اینکه دیلرها آن را تغییر دهند. در یک بازی 4 نفره، هر یک از دلال‌های جدید می‌توانند خال حکم را عوض کنند. اما در بازی 6 نفره این دلالان قبلی هستند که در صورت تمایل حق دارند خال حکم را عوض کنند.

از آنجایی که در همه موارد، خال حکم قبل از دیدن کارت‌ها توسط بازیکنان تعیین می‌شود. هیچ دلیل تاکتیکی برای تغییر خال حکم وجود ندارد.

رنشو (Rensho)

رنشو آس پیک است در صورتی که پیک خال حکم باشد. اگر رنشو بازی شود همیشه برنده است حتی اگر هر کارت خال حکم دیگر بازی شده باشد. اگر خال حکم چیزی جز پیک باشد، باز هم آس پیک رنشو است.

پخش کارت‌های در بازی کارتی اتوری

دلال‌ها بسته کارت‌ها را بین خود تقسیم می‌کنند و تقریبا هر کدام نصف کارت‌ها را برمی‌دارند. هر یک از دیلرها می‌توانند پخش کارت‌ها را شروع کنند و کارت‌ها را یکی یکی در خلاف عقربه‌های ساعت بین بازیکنان پخش می‌کند. وقتی کارت‌ها دیلر اول تمام می‌شود، دیلر دوم کارت‌ها را تکی تکی پخش می‌کند در انتها باید هر بازیکن 13 کارت داشته باشد.

روند بازی

در یک بازی 4 نفره یکی از بازیکنان غیر دیلر اولین دور را شروع می‌کند. در بازی 6 نفره، یکی از بازیکنان سمت چپ دیلر دور اول را شروع می‌کند. در‎ دست‌های دوم و بعدی یکی از بازیکنان برنده دست قبلی بازی را شروع می‌کند.

هر یک از هم گروهی‌ها ممکن است بازی رهبری می‌کنند. بنابراین هم‌گروهی‌ها به‌طور خلاصه صحبت می‌کنند تا تصمیم بگیرند که کدام یک بازی را شروع کند. آن‌ها نباید هیچ اطلاعاتی در مورد کارت‌های که در دست دارند مبادله کنند. آنها فقط می‌توانند بگویند ترجیح می‌دهند بازی را رهبری کنند یا به شریک خود اجازه انجام این کار را بدهند.

هر کارتی ممکن است توسط بازیکن اول بازی شود. سایر بازیکنان به ترتیب خلاف جهت عقربه‌های ساعت، هر کدام یک کارت را به عنوان کارت رهبر بازی می‌کنند. در صورت امکان، بازیکنان باید از خال کارت رهبر پیروی کنند. بازیکنی که هیچ کارتی از خال رهبر ندارد می‌تواند هر کارتی را بازی کند.

اگر در یک دور آس پیک بازی شود، برنده آن دور بازیکنی است که با این کارت بازی کرده است. در غیر این صورت برنده آن دور کسی است که بالاترین کارت رهبر را بازی کرده است یا اینکه بالاترین کارت خال حکم را بازی نمود. برنده هر دست، دست بعدی را شروع می‌کند.

کارت‌های که در هر دور برنده می‌شوید رو به پایین در مرکز میز در یک پشته قرار می‌گیرند. به جز کارت‌های تصویری، که رو به بالا در نزدیکی یکی از هم گروهی‌ها که آن‌ها را برنده شده قرار می‌گیرد.

بخوانید: “آموزش بازی کارتی آمریکانر (Amerikaner)

امتیازدهی

گروهی که 9 کارت یا بیشتر کارت تصویر داشته باشند برنده است. اگر هر گروه هشت کارت تصویر داشته باشد، گروهی که رنشو ندارد برنده می‌شود.

برندگان با توجه به تعداد کارت‌های امتیاز گرفته شده و کارت‌هایی که در شروع بازی در دست داشتند، چیپ از بازنده دریافت می‌کنند.

اگر گروه برنده هیچ آسی در دست نداشته باشد، 4 چیپ دریافت می‌کند. اگر یک یا دو تا آس داشت باشند و این آس‌ها نه رنشو باشد نه آس خال حکم، 2 چیپ دریافت می‌کنند.

در غیر این صورت اگر کمتر از 12 کارت امتیاز بگیرند، 1 چیپ، اگر از 12 تا 15 امتیاز بگیرند 2 چیپ، یا اگر هر 16 کارت امتیاز را بگیرند، 4 چیپ می‌گیرند.

پایان بازی

بازی زمانی به پایان می‌رسد که یک گروه چیپ‌هایش تمام شود. در یک بازی 4 نفره گروهی که چیپ تمام شده بازنده است.

در‎ یک بازی 6 نفره برنده گروهی است که بیشترین چیپ را دارد. در صورتی که یکی از تیم‌ها چیپ برای پرداخت نداشته باشد، برای تیم برنده امتیاز آن چیپ‌ها در نظر گرفته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *