Svg%3E

دو کاری که باید برای کاهش ضرر مالی خود در پوکر باید بکنید را بشناسید

سلسله مطالبآموزش پوکرمجله بخت و اقبال:استراتژی پوکر وروانشناسی پوکر

به قلم رابرت وولی – شاید اِد میلر را بشناسید. او از نویسندگان پوکر در مجله Card Player و همچنین از نویسندگان بسیار خوب کتاب های استراتژی پوکر است. از جمله محبوب ترین نویسندگان پوکر برای من هم هست.

چند روز قبل، اِد در صفحه فیس بوکش، این سوال جالب را پست کرد: «اگر خود را در سطحی که بازی می کنید به عنوان یک برنده در بلند مدت می بینید، اولین کاری که فکر می کنید برای این برتری انجام می دهید، چیست؟»

با اینکه ممکن است خودستایی تلقی شود، به نظرم خیلی چیزها را بهتر از میانگین رقبا انجام می دهم. چطور می توانم فقط از یک مورد نام ببرم؟ با این حال، به جد به سوال اِد فکر کردم و بعد از مدتی طولانی به یک پاسخ قطعی رسیدم. نمی توانم از لحاظ آماری ثابت کنم این مهم ترین برتری من نسبت به بقیه است، ولی به نظرم نامزد خوبی است: در روزهای بد، مبلغ کمتری می بازم.

در روزهای بردم مبالغ هنگفتی نمی برم. معمولا سود نسبتا متوسطی نصیبم می شود و به همین راضی هستم. با این حال، بیشتر بازیکنان پوکر وقتی می بازند، مبلغ زیادی می بازند که سود چند روز‌شان را هم به باد می دهد. این مساله تقریبا هیچ وقت در مورد صحیح نیست. فکر می کنم این نقطه قوت به طور کلی مربوط به 2 عادتم می شود:

مقاومت در برابر سردرگمی

به نظرم نسبت به بسیاری از رقبا، ثبات روانی بیشتری دارم. باخت های بد را می توانم تحمل کنم. البته من هم مثل هر کسی، رنج می کشم، ولی خیلی زود خودم را بازیابی می کنم.

به جای بازی ناامیدانه و شل تر و بلوف های بیشتر که همه منجر به سردرگمی و باخت بیشتر می شود، برای بهره برداری مالی از بازیکنانی که فکر می کنند دچار سردرگمی شده ام، برنامه ریزی می کنم و به بازی ادامه می دهم.

رها کردن بازی

یکی از عادات بد بازیکنان پوکر این است که برای حفظ سودشان در روزهای برد، خیلی کم بازی می کنند، ولی موقع باخت به منظور پس گرفتن پولشان، به مدت طولانی به بازی ادامه می دهند. عاقبت رویکرد دوم این است که روز بد را به روز فاجعه بدل می کند.

چندین سال پیش استیو زولوتوف، یادداشتی در Card Player نوشت که مربوط به همین مساله می شود: «به 5 برد بزرگ و 5 باخت بزرگتان نگاه کنید. اگر طی آن 5 باخت، ساعت های خیلی بیشتری نسبت به بردهایتان بازی کرده اید، با مشکل اراده بزرگی طرف هستید. اگر همین آزمون ساده را انجام داده و الگوی منفی خود را اصلاح کنید، بهترین کاری است که می توانید برای بهتر کردن روند کلی نتیجه گیری‌تان از پوکر انجام دهید.»

من شخصا مقاومت بالایی در ادامه دادن بیشتر در روزهای باخت دارم و بیشتر به خاطر این است که تصمیم گرفته توصیه زولوتوف را اجرایی کنم. آمار و ارقام خودم را بررسی کردم و دیدم اگر اگر 2 ژتون ورودی (Buy-in) را ببازم، در واقعی هیچ سودی از سومی و چهارمی نخواهم کرد. همان توصیه برای تغییر من کافی بود. الان دیگر اگر یکی دو ژتون ورودی از دست دهم، وسایلم را جمع می کنم و از کازینو بیرون می زنم.

گاهی اوقات باخت تنها به خاطر بدشانسی است. گاهی اوقات هم روز خوبم نیست. بعضی اوقات هم پای میزی نشسته ام که تعداد کوسه های آن (پوکر باز حرفه‌ای) بیشتر از نرمال بوده است، ولی نکته کلیدی همین است: خیلی از اوقات نمی دانم ایراد از کجاست.

اینکه فکر کنید همه باخت ها به خاطر بدشانسی است، توجیه راحتی است، ولی چنین تحیلی خیلی از موارد غلط خواهد بود. من در پیدا کردن مشکل موقع باخت، به خودم هیچ اعتمادی ندارم. به هر حال، اگر من بازی ایده آلم را بازی نکنم، احتمالا قوه تحلیلم هم خوب کار نمی کند. از این رو، تلاشی برای تحلیل مساله نمی کنم. فقط به خانه می روم.

البته حتما پیش می آید گاهی اوقات اسیر هیجان هم بشوم و نتوانم تصمیم درست را بگیرم، ولی بیشتر اوقات نه تنها خود را از بازی بد نجات می دهم، بلکه خود را از شر ظرفیت تحلیل رفته ذهنی برای تشخیص بازی بد هم رها می کنم. دو مشکلی که معمولا کنار هم قرار می گیرند.

نتیجه گیری

اگر در پوکر دچار سردرگمی می شوید، هر چیزی که از استاد مبارزه با سردرگمی، تامی آنجلو، گیرتان می آید، بخوانید. اگر با طولانی کردن جلسات پوکر برای جبران ضرر مالیتان مشکل دارید و سود چند روزه‌تان را خیلی راحت به باد می دهید، باید یاد بگیرید به جای ضرر بالا، با ضرر کم به روزتان خاتمه دهید و برای تبدیل باخت به برد، منتظر روز دیگری باشید. رفع هیچ کدام از این مشکلات آسان نیست. هر دو نیازمند اراده بالایی از سوی شما است، ولی اصلاح هر دو می تواند شما را از بازنده بلند مدت، به برنده ای در بلند مدت بدل کند. این اتفاق نه تنها با برد بیشتر در روزهای خوبتان، بلکه با باخت کمتر در روزهای بدتان، به دست می آید.

مطالب مرتبط:

مهندس صنایع، علاقمند به بازی به خصوص بازی های ورق، نویسنده آزاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *